Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

aegean rallyFARR 40Greek RegattasinterviewTeam Presentation

Βιργινία Εθνοπούλου: "Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε μια από τις πρώτες θέσεις"

Οι γυναίκες στην ιστιοπλοΐα τα τελευταία χρόνια έχουν σημαντική παρουσία και η συμμετοχή τους σε αγωνιστικά πληρώματα συνεχώς αυξάνεται στην Ελλάδα. 
Παρόλα αυτά δεν είναι συνηθισμένο να βλέπουμε μια γυναίκα να είναι κυβερνήτης σε κάποιο σκάφος ειδικά σε ένα μεγάλο και δύσκολο αγώνα όπως είναι το Ράλι Αιγαίου.
Φέτος όμως θα έχουμε μια γυναίκα κυβερνήτη στον αγώνα, ίσως να μην είναι η πρώτη φορά αν δεν κάνω λάθος πρώτη ήταν η Μιράντα Παπαδοπούλου με το Swan 42, Αελά, μερικά χρόνια πριν, αλλά σίγουρα η Βιργινία Εθνοπούλου, 25, θα είναι η μικρότερη σε ηλικία γυναίκα κυβερνήτης του αγώνα. Η Βιργινία και το πλήρωμα της θα τρέξουν με το Farr 40, Dragon, του πατέρα της και της ζητήσαμε να μας πει δυο λόγια για την απόφαση και την προσπάθεια τους, αλλά και για να την γνωρίσουμε καλύτερα. 

Βιργινία, καταρχήν πως ξεκίνησες την ιστιοπλοΐα; 
Επειδή προέρχομαι από ιστιοπλοϊκή οικογένεια η ώθηση προήλθε φυσικά από τον πατέρα μου. Ξεκίνησα από τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης στην ηλικία των οκτώ χρόνων, το 1995. Έκτοτε, η ιστιοπλοΐα έχει μείνει στη ζωή μου ως χόμπι, αλλά πάντα υπάρχει ελεύθερος χρόνος που μπορώ να αφιερώσω σ’ αυτήν.

Γιατί κάνεις ιστιοπλοΐα; Τι σου προσφέρει; 
Η ιστιοπλοΐα πλέον για μένα είναι μια διέξοδος, ειδικά τον τελευταίο καιρό με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας... είναι μια στιγμή που αδειάζει το μυαλό και γεμίζουν οι μπαταρίες. 

Ποιος είναι ο ιστιοπλοϊκός σου ήρωας; 
Όλοι αυτοί οι μικροί, ηλικιακά ιστιοπλόοι που έχουν καταφέρει να κάνουν μόνοι τους το γύρο του κόσμου!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου τύπος σκάφους; 
Θα σταθώ σε μια κατηγορία τριγώνου, τα EUROPE, που με τα λύπης μου, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 βγήκαν από ολυμπιακή κλάση και δυστυχώς στην Ελλάδα κατά κάποιον τρόπο καταργήθηκαν.

Ποιο είναι το γρηγορότερο που έχεις πάει με ιστιοπλοϊκό; 
Αν θυμάμαι καλά έχουμε χτυπήσει τους 20 κόμβους με το Dragon.

Τι είδους αγώνες προτιμάς και γιατί; Match Race, Fleet Race, offshore, όρτσα-πρύμα κτλ. 
Τους offshore αγώνες γιατί δοκιμάζονται οι αντοχές όχι μόνο του πληρώματος, αλλά και του σκάφους. 

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις αντιμετωπίσει ως τώρα; 
Θα μπορούσα να ξεχωρίσω την φετινή μας συμμετοχή. Με ένα νέο σκάφος για μας, νέο πλήρωμα και εμένα κυβερνήτη για πρώτη φορά :)

Έχεις φοβηθεί πότε στη θάλασσα; 
Αν υπάρχει σεβασμός δεν νομίζω ότι φτάνεις σε σημείο να φοβηθείς.

Θα είσαι νομίζω η δεύτερη και σίγουρα η μικρότερη γυναίκα κυβερνήτης που έχει πάρει μέρος στο Ράλι Αιγαίου πως αισθάνεσαι; 
Είναι μια πρόκληση που με ενθουσιάζει και ανυπομονώ να ξεκινήσει ο αγώνας...

Πως και πήρε την απόφαση ο πατέρας σου να σου αφήσει την πρωτοβουλία; 
Πιστεύει σε μένα και φαντάζομαι πως θα είναι μια ευχάριστη δοκιμασία και για τους δυο...

Σε πόσα Ράλι αιγαίου έχεις συμμετάσχει; 
Έχω συμμετάσχει σε έξι Ράλι αιγαίου.

Τι σε αγχώνει περισσότερο από τον αγώνα τώρα που θα πας από άλλο πόστο; 
Θα έλεγα η υπευθυνότητα ως προς το πλήρωμά μου και το σκάφος. Είναι η πρώτη ευκαιρία να αποδείξω στον εαυτό μου πως μπορώ να κυβερνήσω σωστά με όλους τους όρους της ναυτοσύνης.

Για πες μας και λίγα πράγματα για το σκάφος, γιατί το βγάλατε Dragon; 
Το όνομα του σκάφους είναι η συνέχεια ενός από τα σκάφη του παππού μου. Και το σκάφος είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό, Farr40, που είναι παγκοσμίως μια από τις πιο αναγνωρισμένες και ανταγωνιστικές one design κλάσεις. 

Ποιοι θα αποτελούν το πλήρωμα σου φέτος; 
Η ομάδα που θα συμμετέχει φέτος στο Ράλι πιστεύω πως θα είναι η πιο νέα σε ηλικία ομάδα από όλον τον στόλο. Είναι φίλοι που έχουμε ξεκινήσει απο μικροί την ιστιοπλοΪα και κάποιοι συνεχίζουν με τα 470 και STAR, αυτοί θα είναι και η βασική δομή της ομάδας. 
Όπως καταλαβαίνεις είμαστε πολύ νέα ομάδα, και νέο σκάφος, και δεν έχουμε ακόμα οριστικοποιήσει πολλά πράγματα, ακόμα μαζευόμαστε. Εγώ για να καταλάβεις θα είμαι στην Αθήνα στις 10 Ιουλίου, μόλις τέσσερις μέρες πριν την εκκίνηση... 
Και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον φίλο μου Στέλιο Κυριακίδη που έχει αναλάβει όλη την προσπάθεια προετοιμασίας του σκάφους, αλλά και της συγκρότησης της ομάδας καθώς πολλά από τα μέλη θα είναι από το δικό του σκάφος, το Grasshoper. Αν δεν ήταν ο Στέλιος δεν θα καταφέρναμε να δηλώσουμε συμμετοχή φέτος στον αγώνα.

Πόσο δύσκολο, και οικονομικά αλλά και προσωπικά, είναι να διατηρήσεις και να συντηρήσεις μια τέτοια προσπάθεια; Πως τα καταφέρνετε; Χορηγοί; 
Χορηγοί θέλω να τονίσω πως δεν υπάρχουν επομένως είναι αρκετά δύσκολη η όλη προσπάθεια, ειδικά στις μέρες που διανύουμε. Τα καταφέρνουμε όμως γιατί η αγάπη μας για αυτό είναι μεγάλη.

Ποιες είναι οι βλέψεις σας για το Ράλι; με ποια θέση θα είσαι ικανοποιημένη από την συμμετοχή σας; 
Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε μια από τις πρώτες θέσεις. Είμαστε μια ομάδα από ερασιτέχνες και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Τι κατηγορία θα τρέξετε ORCi ή IRC; 
Θα τρέξουμε στη κατηγοτία IRC, όπου με τα χαράς βλέπω πως μέχρι στιγμής είναι και η κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές και τον εντονότερο συναγωνισμό. 

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib