Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Greek RegattasKatekosNAOV

Φαγώθηκε και φέτος το ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ!

//Κείμενο: Γιώργος Κατέκος, Φωτογραφίες: Γιώργος Κατέκος, Βασίλης Αντωνιάδης, Σοφία Αργυροπούλου, Δημήτρης Τσάπελας//
Την Κυριακή 21 Οκτώβρη ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας διοργάνωσε για ακόμα μια χρονιά ιστιοπλοϊκό αγώνα με την επωνυμία ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ 2012. 
Ο τίτλος του αγώνα νομίζω πως τα λέει όλα...! Ο αγώνας είναι ένα event που ξεκίνησε από τα μέλη του ΝΑΟΒ προς τέρψιν και διασκέδαση των μελών του ομίλου, όμως τα τελευταία τρία χρόνια άνοιξε και προς τα έξω με αποτέλεσμα την είσοδό του στο επίσημο πρόγραμμα της ΕΑΘ και στο ranking list. 
Χαρακτηριστικά του είναι δυο πράγματα, που τον κάνουν πρωτότυπο. Το πρώτο, είναι ο μόνος αγώνας στην Ελλάδα, στον οποίο τα σκάφη εκκινούν ένα ένα από το πιο αργό στο πιο γρήγορο, και μετά από ένα κυνηγητό ο τερματισμός κάθε σκάφους είναι και η κατατακτήρια θέση του. 
Το δεύτερο είναι τα βραβεία. Ο πρώτος της πολυπληθέστερης κατηγορίας παίρνει σαν έπαθλο το επαμειβόμενο κύπελλο μαζί με ένα σώβρακο με τα ονόματα όλων των σκαφών, ενώ οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας μοιράζονται ένα ταψί γουρουνόπουλο, ενώ ο τελευταίος παίρνει μαγειρεμένα τα αμελέτητα του γουρουνιού. 
Φυσικά οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, δεν μένουν έτσι καθώς μετά τον αγώνα τα σκάφη αράζουν αρόδο στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒ και ακολουθεί γλέντι με τσιμπούσι ρεφενέ. 
Στα αγωνιστικά, πενήντα σκάφη δήλωσαν συμμετοχή και εμφανίστηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒ περιμένοντας την εκκίνηση του αγώνα που ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00. Ο στίβος ήταν ένας ρόμβος με την εκκίνηση να είναι μπροστά από το ΝΑΟΒ, στη συνέχεια τα σκάφη κατευθύνθηκαν όρτσα στη Μ1 που ήταν μπρόστά από τις Απολλώνιες Ακτές, στη συνέχεια πρύμα στη Μ2 στο ΒΔ άκρο του Πρασονησίου, στη συνέχεια παγιοδρομία στη Μ3 μπροστά από το Καβουρονήσι και ξανά με όρτσα πλεύση στο ΝΑΟΒ. 
Αυτή η διαδρομή ήταν απόστασης τεσσάρων μιλίων και τα σκάφη έπρεπε να την κάνουν δυο φορές. 
Ο καιρός για άλλη μια χρονιά βοήθησε στο να διεξαχθεί ένας υπέροχος αγώνας αφού το βοριαδάκι που φυσούσε προσέφερε υπέροχο θέαμα στους παρευρισκόμενους στα παραλιακά καφέ και στους αγωνιζόμενους. 
Πρώτο και πιο αργό κατά σειρά ξεκίνησε στις 11 το AFRODITI του Ηρακλή Καπόπουλου και από εκεί κι έπειτα με διαφορά δευτερολέπτων ξεκίνησαν τα υπόλοιπα με τελευταίο, και πιο γρήγορο, να ξεκινάει το Farr40-DRAGON με κυβερνήτη τη Βιργινία Εθνοπούλου. 
Το «σόου» λοιπόν είχε αρχίσει με το στόλο να γυρνάει γύρω γύρω τον κόλπο της Βούλας και τα σκάφη να κυνηγιούνται μεταξύ τους για να προσπεράσει ο ένας τον άλλο για να φτάσει στο πολυπόθητο έπαθλο, ταψί γουρούνι. Ο αέρας έπαιζε από 12 – 23 κόμβους ταχύτητα από βόρια διεύθυνση. 
Τα πιο γρήγορα σκάφη φάνηκε να πεινάνε πολύ και άρχισαν σε ρυθμούς πακ-μαν να μαζεύουν τα πιο αργά. MELX II ΕΨΑ, DRAGON, CLEOPATRA, ARISTOFANI, ALSOUMA ALIANZ, APIDALOS NAFS, SUGAR σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μάζεψαν τις διαφορές και τα μικρότερα σκάφη, κι έδιναν τη δική τους μάχη για τις πρώτες θέσεις. 
Πρώτο σκάφος τερμάτισε το MELX II-ΕΨΑ του Σ. Παπαγιαννόπουλου με δεύτερο κατά σειρά το ALSOUMA ALIANZ του Α. Γεωργιάδη και τρίτο το CLEOPATRA του Ν. Νικολόπουλου. 
Το σκάφος MELX II-ΕΨΑ κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το επαμειβόμενο κύπελλο και του απομένει άλλη μια για να το πάρει.... σπίτι του. 
Από ένα ταψί γουρουνόπουλου μοιράστηκαν 
ORC 
  1. MELX II-ΕΨΑ (Σ. Παπαγιαννόπουλος) 
  2. ALSOUMA ALIANZ (Θ. Γεωργιάδης) 
  3. SUGAR (Α. Αθανασίου) 
IRC
  1. CLEOPATRA (Ν. Νικολόπουλος)
  2. APIDALOS NAFS (Π. Κούρκουλος)
  3. NAUTILUS VI (Δ. Κουτσούκος) 

Τελευταίο σκάφος που κερδίζει τα αμελέτητα του γουρουνιού ήταν το CRISTEL του Ν. Σαμπανά. 
Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε γλέντι και φαγητό ρεφενέ στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒ με τους συμμετέχοντες να κάνουν τα καθιερωμένα σχόλια και πειράγματα για τα τεκταινόμενα στον αγώνα. 
Και κατά τη γνωστή παροιμία που λέει «Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει...» ο ΝΑΟΒ τίμησε τους δυο αθλητές του Τέλη Αθανασόπουλο και Κωνσταντίνο Χουσιάδα που πέτυχαν την είσοδό τους στην εθνική ομάδα και ταξίδεψαν στα άκρα του κόσμου συμμετέχοντας στα παγκόσμια πρωταθλήματα όπτιμιστ στη Ν. Ζηλανδία και στην Καραϊβική. 
Μαζί τους τιμήθηκε και ο προπονητής του Ζαννέτος Μαλατέστας γέννημα θρέμα του ΝΑΟΒ που συνέβαλε τα μέγιστα για τους δυο αθλητές και προσδοκούμε σε νέες επιτυχίες.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib