Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

deltio typouGreek Challenge

Στρατηγική συνεργασία Πανεπιστήμιου Αιγαίου και GREEK CHALLENGE

//Δελτίο Τύπου: GREEK CHALLENGE//
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η ομάδα GREEK CHALLENGE ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας σηματοδοτώντας μια νέα προσέγγιση στην ανάπτυξη του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα. 
Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η συμμετοχή της νεολαίας και των φοιτητών του Πανεπιστημίου σε ειδικευμένα προγράμματα ιστιοπλοΐας που θα διδαχθούν από διακεκριμένους διεθνείς και εγχώριους θρύλους της ιστιοπλοΐας. 
Επιπλέον, το ΠΑ θα υποστηρίξει την GC στη διεκδίκηση διοργάνωσης των διεθνών αγώνων ιστιοπλοΐας όπως το America’s Cup World Series στην Ελλάδα και την ομάδα ιστιοπλοΐας της. 
Η GC και το ΠΑ δεσμεύονται για τη δημιουργία μαθημάτων ιστιοπλοΐας, ως μέρος του προγράμματος σπουδών του θερινού σχολείου του Πανεπιστημίου και την ανάπτυξη μαθημάτων που θα προετοιμάσουν τους μελλοντικούς επαγγελματίες ιστιοπλόους για τον ανταγωνιστικό κόσμο του America’s Cup, Volvo Ocean Race, κλπ. 
Ο Πρύτανης Πάρις Τσάρτας δήλωσε: 
«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κατά τη συνεδρίαση υπ’ αριθμ. 16/05-07-2012, αποφάσισε τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την “GREEK CHALLENGE”, στην προσπάθεια ανάληψης του αγώνα Ιστιοπλοΐας America’s Cup World Series από την Ελλάδα, θεωρώντας ότι, λόγω της ιδιαίτερης θέσης που κατέχει, είναι επιστημονικά και χωρικά το πλέον κατάλληλο για μια τέτοιου είδους συνεργασία. Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί θετικά, για το καλό της νησιωτικής Ελλάδας καθώς και του Ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού» 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GREEK CHALLENGE, Σωτήρης Μπουζέας δήλωσε: 
«Το ακαδημαϊκό προσωπικό και υποψήφιοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχουν εργαστεί και υποστηρίξει τη προσπάθεια διεκδίκησης και διοργάνωσης διεθνών αγώνων ιστιοπλοΐας στο Αιγαίο κατά το παρελθόν έτος. Η γνώση τους σε θέματα θαλάσσιου τουρισμού έχει βοηθήσει τη GC να εντοπίσει τις τοποθεσίες με τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη φιλοξενία τέτοιων αγώνων με περιβαλλοντολογικό και αειφόρο τρόπο. Επίσης, μελέτησαν τα οφέλη των αθλητικών αυτών γεγονότων για την Ελλάδα σε πολιτιστικό, οικονομικό, υλικοτεχνικό και κοινωνικό επίπεδο. 
Η GC έχει δημιουργήσει ένα φορέα ιδρυμάτων που μοιράζονται το όραμα της για τη μελλοντική ανάπτυξη του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, μέσω διεθνών αγώνων ιστιοπλοΐας με υψηλή τεχνολογική κατάρτιση, όπως το America’s Cup. Οργώνουμε τις θάλασσες για 5000 χρόνια και όλα ξεκίνησαν στο Αιγαίο, είναι καιρός το ποιο σημαντικό έπαθλο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας να έρθει στο κατώφλι του Ποσειδώνα. 
Πιστεύουμε ότι η νέα γενιά ιστιοπλόων που θα συμμετάσχουν στα μαθήματα ιστιοπλοΐας του Θερινού Σχολείου θα ενισχύσει την ικανότητά μας να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί μέλλον» 

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου 
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί συνέχεια του οράματος του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή. Επανιδρύθηκε το 1984 και είναι ένα από τα νεότερα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα Σήμερα, σχεδόν μια εικοσαετία μετά, έχοντας ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση ανάπτυξής του, με 16 Τμήματα, 15 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και 1 Πρόγραμμα Σπουδών Επιλογής, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατατάσσεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας. Διοικητική έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι η Μυτιλήνη, ενώ Σχολές και Τμήματά του λειτουργούν σήμερα στις νησιωτικές πόλεις της Μυτιλήνης, της Χίου, του Καρλοβάσου, της Ρόδου και της Ερμούπολης, συγκροτώντας ένα Πανεπιστήμιο - Δίκτυο που καλύπτει όλους τους Νομούς του Αιγαίου. 
Κύριο χαρακτηριστικό των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι η ανάπτυξη νέων γνωστικών αντικειμένων, συνήθως διεπιστημονικών, τα οποία ανταποκρίνονται τόσο στις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής και παγκόσμιας κοινωνίας, όσο και στις απαιτήσεις και προσδοκίες των φοιτητών του για σπουδές υψηλής επιστημονικής αξίας, σε συνδυασμό με άριστες προοπτικές επαγγελματικής ανάδειξης. 
To Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναπτύσσεται με μεθοδικότητα, επιμονή και υπομονή, σύμφωνα με τα Στρατηγικά Σχέδια και τα Πενταετή Προγράμματα Ανάπτυξής του. Στα προγράμματα αυτά αποτυπώνονται οι αποκτημένες εμπειρίες τόσο για τις δυσκολίες λειτουργίας Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε ακριτικά νησιά, όσο και για την επικοινωνία μέσα σε ένα Πανεπιστήμιο-Δίκτυο που λειτουργεί κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες του Ελληνικού Αρχιπελάγους. Οι εμπειρίες αυτές είναι που οδήγησαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να είναι το πρώτο Ελληνικό Πανεπιστήμιο που έχει πλήρως εντάξει τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών στην καθημερινή του πρακτική, υλοποιώντας έτσι, στο βαθμό που του αναλογεί, την Κοινωνία της Πληροφορίας.

3 comments:

 1. Θα κάνει και σχολή ιστιοπλοΐας το Πανεπιστήμιο Αιγαίου; Μπράβο, μπράβο. Χρειάζονται μερικές σχολές ακόμα, γιατί αυτές που έχουμε ήδη έχουν τόσους μαθητές που τους διώχνουν. Αλλά μάλλον αυτή η σχολή θα είναι υψηλού επιπέδου, θα είναι το ΑΕΙ της ιστιοπλοΐας, παγκοσμίως.

  ReplyDelete
 2. @varka-gyalo:
  Ας κάνει σχολή ιστιοπλοΐας, δεν είναι κακό αυτό, ειδικά αν είναι αυτοχρηματοδοτούμενη.

  Σχετικά με το δελτίο, ας προσπεράσω τις ανορθογραφίες και ας προσπαθήσω να καταλάβω τη σχέση ενός Πανεπιστημίου με την προετοιμασία επαγγελματιών ιστιοπλόων αλλά και με την ανάληψη του America's Cup.

  Η πρώτη απορία, για την οποία έπρεπε να γράφει κάτι το δελτίο είναι: Γιατί ναυάγησε η προηγούμενη προσπάθεια του Greek Challenge;

  Δόξα τω θεώ, έχουμε πολύ καλούς ιστιοπλόους με εκπληκτικές διακρίσεις, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα λίγα χρήματα που παίρνει η ιστιοπλοΐα από το κράτος. Η προσπάθεια δημιουργίας νέων τέτοιων ιστιοπλόων από την οποιαδήποτε σχολή μου φαίνεται από ασύμφορη μέχρι ακατόρθωτη. Εξάλλου, σε ποιούς θα απευθυνθεί η συγκεκριμένη σχολή για να βγάλει επαγγελματίες; Στους φοιτητές της;

  Όσον αφορά στην ιδιαίτερη θέση του Πανεπιστημίου που αναφέρει ο πρύτανης, μακάρι να την εκτιμήσουν οι χορηγοί... αλλά ας την εξηγήσει πιο αναλυτικά. Από όσα ξέρω, οι αγώνες τύπου America's Cup θέλουν θεατές. Πώς θα τους εξασφαλίσουν στα νησιά αυτά;

  Δε βλέπω τη σύνδεση...
  Μαρία-Χριστίνα

  ReplyDelete
 3. Τι να πει κανείς εκτός από εις ανώτερα...και σχολή αστροναυτών.

  ReplyDelete

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib