Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

deltio typouGreek RegattasWindsurfing

VARKIZA LONG DISTANCE WINDSURFING

//Δελτίο Τύπου: VARKIZA LONG DISTANCE WINDSURFING 2012//
Αγαπητοί μου φίλοι, σερφάδες απ’ όλη την Ελλάδα είμαστε έτοιμοι. Λιμάρετε φινάκια, ξεθάψτε σωσίβια και ετοιμαστείτε για δράση και περιπέτεια.
Ο αγώνας Long Distance έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 20-21 Οκτωβρίου. Αναλυτικά, την οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα έχει αναλάβει και πάλι ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρης Βάρκιζας με την υποστήριξη των αναγνωρισμένων κλάσεων Hellenic Speed Slalom Association και Greek Formula Windsurfing Association.
Η διαδρομή: Βάρκιζα-Σαρωνίδα-Βάρκιζα.
Κατηγορίες: Freeride / Slalom / Formula / RSX / BicTechno / Womens Overall. 
Η προκήρυξη του αγώνα είναι διαθέσιμη στο www.naovv.gr
Το πρόγραμμα του αγώνα θα το βρείτε διαβάζοντας την προκήρυξη. 
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν online στο παραπάνω site. Oι αθλητές πρέπει να δηλώσουν online συμμετοχή μέχρι τις 19.10.2012 και ώρα 17:00. Επιβεβαιώστε την συμμετοχή σας και των φίλων σας, κάνοντας κλικ στην entry list του αγώνα. Την πρώτη ημέρα των αγώνων, όλοι οι αθλητές θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους στην γραμματεία του ΝΑΟΒΒ.
Το κόστος συμμετοχής είναι 25euro.
Δηλώσεις της τελευταίας στιγμής καθώς και ασφάλειες θα γίνονται δεκτές αλλά για την αποφυγή συνωστισμού και πιθανή καθυστέρηση της προκαθορισμένης ώρας εκκίνησης, δεν το συνιστούμε.
Νούμερα στα πανιά είναι υποχρεωτικά. Το υλικό και ο τρόπος κατασκευής δεν έχουν τόση σημασία όσο να είναι ευδιάκριτα. Το ιδανικό νούμερο είναι άσπρο αυτοκόλλητο με τον αριθμό τυπωμένο σε μαύρο χρώμα διάστασης περίπου 50x30εκ για έναν τριψήφιο αριθμό, μη συμπεριλαμβανομένου το GRE το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό
Όσοι λάβετε μέρος για πρώτη φορά και δεν έχετε αριθμό ιστίου
α. Πρώτα κάνετε δήλωση συμμετοχής, αφήνοντας το πεδίο ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΣΤΙΟΥ κενό
β. Θα επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του ΝΑΟΒΒ (2108974305) μεταξύ 13.30-17.30 και θα ζητήσετε να σας παραχωρηθεί αριθμός ιστίου
γ. Αυτόν τον αριθμό θα τον κολλήσετε στα πανιά σας σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο.
Συνιστώμενος βοηθητικός εξοπλισμός: 
Σωσίβιο, camel back για νερό, κινητό σε αδιάβροχη θήκη, έξτρα σχοινάκι για downhaul ή outhaul.

Όσοι διαθέτουν προσωπικές συσκευές gps, μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ανάλογα με τα αρχεία δεδομένων (.gpx, .sbn, .sbp) που θα αποσταλούν μετά τον αγώνα στο info@speedslalom.gr, μπορεί να προκύψει κατάταξη με κριτήριο το καλύτερο χρόνο ανά απόσταση (δλδ μέση μέγιστη ταχύτητα ανά ναυτικό μίλι ή 10km) ή και να δημιουργηθεί video ψηφιακής αναπαράστασης του αγώνα. 
Πληροφορίες σχετικά με τα gps υπάρχουν στα tips&tricks τουwww.speedslalom.gr

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διαδρομή πιθανόν να αλλάξει. Sign in/Sign out - απόπλου/κατάπλου. Ίσως το σημαντικότερο από όλα τα παραπάνω. 

Όλοι οι αθλητές θα υπογράφουν λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση και εμμέσως μετά τον τερματισμό. Για να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα του κανόνα, παίρνουμε ένα ακραίο σενάριο. Αθλητής μπαίνει να τρέξει ξεχνώντας να κάνει sign in και του σπάει το άλμπουρο. Η επιτροπή, βάση πρακτικών θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος αθλητής, δεν μπήκε ποτέ στη θάλασσα. Τη συνέχεια μπορείτε να την φανταστείτε.
Μετά από εμπειρίες που αποκτήσαμε από τον περσινό αγώνα, σκοπεύουμε να κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές προκειμένου το έργο των αγωνιζομένων αλλά και της επιτροπής να είναι ποιο εύκολο. Έτσι το σημείο στροφής και επιστροφής δεν θα είναι σταθερό (νησί) όπως στον περσινό αγώνα, αλλά μεταβλητό με σημαδούρα ή σκάφος που θα τοποθετηθεί αναλόγως με τη διεύθυνση του ανέμου έτσι ώστε η πορεία να βγει ακριβώς πλαγιοδρομία. Με λίγα λόγια, κάνουμε τον αγώνα αρκετά ποιο εύκολο για αναβάτες μεσαίου επιπέδου, γυναίκες και παιδιά, έτσι ώστε η ολοκλήρωσή του να είναι ποιο εφικτή αλλά και ποιο ασφαλείς καθώς όλοι οι αγωνιζόμενοι θα ταξιδεύουν σε μία ευθεία γραμμή, ο ένας πίσω από τον άλλον.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί βάση πρόβλεψης καιρού. Η επιβεβαίωσή του θα γίνει στο παρόν site, 2 ημέρες πριν.
Για όποια άλλη απορία έχετε, μην διστάσετε να ρωτήσετε

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib