Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Greek RegattasYCG

Με μεγάλες ανατροπές ολοκληρώθηκε το "Χειμερινό Κύπελλο 2012" του ΝΟΕ

//Δελτίο Τύπου: ΝΟΕ, Φωτογραφίες: Νίκος Αλευρομύτης//
Την Κυριακή 25 Νοέμβρη, ολοκληρώθηκε το "Χειμερινό Κύπελλο 2012" που για μια ακόμη χρονιά με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε ο ΝΟΕ. 
Σιγά σιγά περνάει στο τέλος της η αγωνιστική χρονιά και οι τέσσερις αγώνες του ΝΟΕ αποτελούν παραδοσιακά μια τελευταία ευκαιρία για συναγωνισμό υψηλού επιπέδου πριν τα σκάφη βγουν στη στεριά. 
Ο Αγώνας της Σαλαμίνος έριξε λοιπόν την αυλαία στην τετραλογία του ΝΟΕ και με πολλές ανατροπές κρίθηκαν οι τελικοί νικητές του Χειμερινού. 
Ο καιρός από το πρωί δεν έμοιαζε σε τίποτα να είναι χειμερινός, ένας ήλιος ζέσταινε την ατμόσφαιρα και ο αέρας ανύπαρκτος. Η επιτροπή έδωσε εκκίνηση στα ORC Club και στα ORCi κατ.ΙΙ που ξεκίνησαν για την παράκτια διαδρομή που είχε επιλεγεί να ακολουθήσουν. 

Τα σκάφη με τα μπαλόνια τους βιραρισμένα ξεκίνησαν αργά προς το πρώτο σημείο στροφής, αλλά μετά από λίγα μέτρα σταμάτησαν μιας και ο αέρας έπεσε εντελώς και όλα προμήνυαν ότι θα ήταν μια μεγάλη και δύσκολη μέρα. Τελικά χρειάστηκαν 4 ώρες και 7 λεπτά για το 1ο σκάφος, το Chryssaor του Άλκη Λογοθέτη, να περάσει τη γραμμή τερματισμού στα Club και να πάρει τη νίκη. Ακριβώς το ίδιο χρόνο χρειάστηκε και το Ποσειδών, του Μάκη Καπότση, στα ORCi II για να τερματίσει και να πάρει την 1η θέση στην κατηγορία. 
Μετά τα αποτελέσματα του αγώνα της Σαλαμίνος σχηματίστηκε και η τελική κατάταξη για το Χειμερινό στα ORC Club και είναι η εξής:
1. GRE1281, MANOULI TOO, Α. ΘΕΟ∆ΩΡΙ∆ΗΣ, 1.5 6.0 3.0 7.0 DNS = 17.5
2. GRE280, ALTER EGO, Σ. ΜΠΟΝΑΣ, 12.0 DNC 3.0 1.0 2.0 = 18.0
3. GRE973 CHRYSSAOR, Α. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, 4.5 8.0 DSQ 5.0 1.0 = 18.5

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Χειμερινού δείτε τα εδώ

Παράλληλα με τις δυο παραπάνω κατηγορίες στη θάλασσα από το πρωί ήταν και τα ORCi I και IRC που περίμεναν τον βοριά να εμφανιστεί για να μπορέσει να στηθεί ο στίβος των όρτσα πρύμα. Τελικά λίγο πριν απογοητευτούν όλοι και αρχίσουν να κουράζονται από την αναμονή ένα ελαφρύ βοριαδάκι έκανε την εμφάνιση του και επέτρεψε στην επιτροπή να στήσει τις σημαδούρες. Με την βαθμολογία στα ORCi να είναι οριακή, τα τρία πρώτα σκάφη σχεδόν ισοβαθμούσαν, πολλά θα κρίνονταν από την κούρσα που ξεκινούσε. 
Η εκκίνηση δόθηκε γρήγορα με την εμφάνιση του αέρα και αμέσως φάνηκε ότι κανείς δεν αστειευόταν. Η εκκίνηση στα όρτσα πρύμα είναι ιδιαίτερα σημαντική και γι' αυτό τα περισσότερα σκάφη πίεσαν για μια καλή αρχή. Το 'στριμωξίδι' και οι φωνές δεν έλειψαν ειδικά κοντά στο σκάφος της επιτροπής. 
Με το "μπαμ" όλοι έφυγαν καλώς, εκτός του Serendipity που βρέθηκε μπροστά από τη γραμμή και αναγκάστηκε να κάνει μια πολύ επίπονη διόρθωση που σε συνδυασμό με τον ασθενή αέρα ήταν προφανές ότι θα στοίχιζε πολλές θέσεις στην βαθμολογία και του αγώνα, αλλά κυρίως του Χειμερινού. Προβληματική ήταν και η εκκίνηση του Aristofani που μπορεί να ήταν στην 1η θέση, αλλά ήταν προφανές ότι τίποτα δεν είχε κριθεί. Η μονομαχία στυλ match race με το Aces πριν την εκκίνηση στοίχισε και στα δυο σκάφη μια καλή κούρσα. 
Όλα αυτά, η άκυρη του Serendipity και το match race των Aristofani & Aces, έδωσαν την δυνατότητα στο Sugar να τρέξει έναν καλό αγώνα χωρίς να μπλέξει πουθενά και να τερματίσει στην 4η θέση της ιστιοδρομίας που ήταν αρκετή για να του δώσει την 1η θέση στο Χειμερινό. 
Την μοναδική κούρσα που έγινε, μιας και ο αέρας έσβησε ξανά, την κέρδισε το Zantino - Wind, με 2ο το Melx II - EPSA, και 3ο το Βάνα Βιολέτα 3
Στα IRC αντίστοιχα μπορεί η πρώτη θέση στο χειμερινό να είχε κλειδώσει από το Gant, ο συναγωνισμός όμως ήταν έντονος για τις άλλες δυο θέσεις του βάθρου. 
Την κούρσα την κέρδισε το Dragon και το Gant κάνοντας την χειρότερη εμφάνιση του στο φετινό χειμερινό πήρε τη 2η θέση. Τρίτο στην ιστιοδρομία ήταν το Grasshoper που ήταν σταθερό με καλές κούρσες σε όλους τους αγώνες του Χειμερινού. 
Με τα πάνω κάτω στα αποτελέσματα, στα ORCi, στην ιστιοδρομία του Αγώνα της Σαλαμίνος άλλαξαν όλες οι θέσεις στην τριάδα του βάθρου του Χειμερινού. 
Το Sugar από τρίτο βρέθηκε πρώτο, και το Aristofani από πρώτο τελικά βγήκε δεύτερο, στην τρίτη θέση βρέθηκε το Aces που πριν την τελευταία Κυριακή ήταν τέταρτο. Ο μεγάλος χαμένος ήταν το Serendipity που από δεύτερο βρέθηκε τελικά στην πέμπτη θέση. 
Στα IRC δεν άλλαξε τίποτα στην τριάδα της κατάταξης και όπως ξεκίνησαν πριν την τελευταία Κυριακή έτσι και τελείωσαν τα τρία πρώτα σκάφη. 
Η πεντάδα του Χειμερινού είναι η εξής για τα ORCi:
1. GRE400, SUGAR, Α. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, 4.5 3.0 5.0 4.0 = 16.5
2. GRE1244, ARISTOFANI, Ν. ΣΙΝΟΥΡΗΣ, 3.0 6.0 3.0 6.0 = 18.0
3. GRE46 ACES, ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ-ΒΕΝΕΤΗΣ, 6.0 8.0 1.0 5.0 = 20.0
4. ITA6326 MELX II EPSA, Σ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, 9.0 2.0 7.0 2.0 = 20.0
5. GRE1111 SERENDIPITY, Π. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ, 7.5 1.0 4.0 8.0 = 20.5

Η πεντάδα του Χειμερινού είναι η εξής για τα IRC:
1. GRE72 GANT, Γ. ΚΡΙΜΙΤΣΑΣ, 1.5 1.0 1.0 2.0 = 5.5
2. GRE888 GRASSHOPER, Σ. ΚΥΡΙΑΚΙ∆ΗΣ, 3.0 2.0 4.0 3.0 = 12.0
3. GRE75 NIKI CHRISTINA, Α. ΘΕΟ∆ΩΡΙ∆ΗΣ, 4.5 8.0 2.0 5.0 = 19.5
4. GRE12117 DRAGON, Β. ΕΘΝΟΠΟΥΛΟΥ, 10.5 3.0 6.0 1.0 = 20.5
5. GRE1880 APIDALOS NAFS, Π. ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ, 6.0 4.0 5.0 6.0 = 21.0

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Χειμερινού Κυπέλλου 2012 δείτε τα εδώ


Άλλοι χαρούμενοι και άλλοι απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα βρέθηκαν στην απονομή στο νεώσοικο του ΝΟΕ. Ο Πρόεδρος του ΝΟΕ, κ. Παπαδόγγονας, χαιρέτησε τους ιστιοπλόους και στο σύντομο λόγο του τόνισε τη σπουδαιότητα της παρουσίας όλων στους αγώνες του ΝΟΕ, αλλά και γενικά της θάλασσας, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Τελειώνοντας ο κ. Παπαδόγγονας ανανέωσε το ραντεβού για το επόμενο Χειμερινό το 2013 και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους.

Τα πειράγματα και τα αστεία έδιναν και έπαιρναν, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η απονομή και 'επιτεθούν' όλοι στη φασολάδα που είχε ετοιμαστεί για να φιλέψει τους ιστιοπλόους. Τόσος συνωστισμός δεν παρατηρήθηκε ούτε και στην εκκίνηση και πολλοί ήταν αυτοί που δεν αρκέστηκαν σε ένα μόνο μπολάκι...
Με αυτόν τον χαρούμενο τρόπο ολοκληρώθηκε και το φετινό Χειμερινό που με την αυξημένη συμμετοχή και την άρτια οργάνωση από τον ΝΟΕ χαρακτηρίστηκε από όλους ως μια επιτυχημένη σειρά αγώνων.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib