Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

deltio typouGreek RegattasYCG

Συννεφιασμένη Κυριακή, αλλά με ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα

//Δελτίο Τύπου: ΝΟΕ, Φωτογραφίες: Δημήτρης Κουμαράς & Νίκος Αλευρομύτης//
Σιγά σιγά ολοκληρώνεται και η φετινή τετραλογία του ΝΟΕ, το Χειμερινό Κύπελλο 2012, με τον συναγωνισμό να είναι πιο κοντινός από ποτέ. 
Την Κυριακή 18 Νοέμβρη έγινε ο Αγώνας των Λαγουσών και για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα ο καιρός έκανε τη χάρη στους ιστιοπλόους και πρόσφερε ιδανικές συνθήκες τόσο για τα όρτσα πρύμα που έτρεξαν τα σκάφη IRC κατ.1 και ORCi με GPH<=685, όσο και για την τριγωνική διαδρομή που έτρεξαν όλα τα υπόλοιπα σκάφη.
Αν και ήταν μια συννεφιασμένη Κυριακή, ο βοριάς ήταν παρών και με ένταση 14-18 κόμβους έστησε το ιδανικό σκηνικό για ωραίους, γρήγορους και χωρίς ζημιές αγώνες. 
Πρώτα ξεκίνησαν τα ORC Club και τα 5 ORCi με GPH>685, την προγραμματισμένη ώρα, η επιτροπή αγώνα είχε επιλέξει μια παράκτια διαδρομή που θα εκμεταλλευόταν τον ωραίο καιρό και θα έδινε τη δυνατότητα στα 23 σκάφη που εκκίνησαν να δοκιμάσουν όλες τις πλεύσεις και να χρησιμοποιήσουν και τακτική προκειμένου να κερδίσουν τον αγώνα. Τα αποτελέσματα δικαίωσαν την επιτροπή για την επιλογή της διαδρομής μιας και ήταν τόσο κοντινά που αποδεικνύουν τον έντονο συναγωνισμό που επικράτησε. Τα 5 πρώτα σκάφη  στα ORC Club τερμάτισαν μετά από 22νμ αγώνα μέσα σε λιγότερο από 2 λεπτά διαφορά στο διορθωμένο χρόνο και μάλιστα οι τρεις πρώτες θέσεις κρίθηκαν μέσα σε ένα λεπτό. 
Νικητής στην κατηγορία ήταν ο σκάφος Brisot-X με κυβερνήτη τον Ιωάννη Μπρίνη και μόλις 42 δευτερόλεπτα πίσω του στο διορθωμένο χρόνο είναι το Alter Ego του Στέλιου Μπόνα που πήρε και την κανονιά και ίσως να κέρδιζε κιόλας αν ο καιρός δεν έκανε ένα κόψιμο λίγο πριν τον τερματισμό. Στην τρίτη θέση μόλις 6 δευτερόλεπτα πίσω από το Alter Ego είναι το Sagittarius με κυβερνήτη τον Γ. Χρυστοφυλλάκη
Στα ORCi N πρώτο τερμάτισε το Denis με κυβερνήτη τον Ε. Στανούλη, δεύτερο το Quasar με κυβερνήτη τον Σ. Πανουτσόπουλο και τρίτο το Chtistina II με κυβερνήτη τον Σπ. Κανάρη. 
Στις άλλες δυο κατηγορίες τα ORCi και τα IRC η επιτροπή είχε στήσει τον στίβο για αγώνα όρτσα πρύμα. 
Με μια μικρή αναβολή για να στηθούν σωστά οι σημαδούρες δόθηκε η πρώτη εκκίνηση και τα 23 σκάφη, 13 ORCi και 10 IRC, έστησαν τις πλώρες τους δεξήνεμα όρτσα προς το πρώτο σημείο στροφής μπροστά από το ΝΟΕ. 
Οι μάχες ήταν έντονες και όλοι πίεζαν και για το τελευταίο μέτρο που θα μπορούσαν να κερδίσουν. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε όλη η κούρσα και κοντά στις σημαδούρες πάντα προέκυπταν πολύ κοντινές αλληλοκαλύψεις που όμως όλα τα σκάφη αντιμετώπισαν σωστά και χωρίς απρόοπτα.
Τον αγώνα από την αρχή τον οδηγούσε το Aces - Status Crew, όντας και το πιο γρήγορο σκάφος, αλλά την νίκη στα ORCi την πήρε στο διορθωμένο χρόνο το Aristofani του Νίκου Σινούρη. Στη 2η θέση ήρθε το Aces - Status Crew με κυβερνήτες τους Κουρτέση & Βενέτη και στην 3η θέση το Serendipity με κυβερνήτη τον Παναγιώτη "Μπούμπη" Χατζηκυριακάκη
Αντίστοιχα στα IRC το Jinetera με κυβερνήτη τον Ι. Κοψιδά πήρε την 1η θέση μπροστά από τα δυο X35, το Gant του Γ. Κριμιτσά στην 2η και το Νίκη-Χριστίνα του Α. Θεοδωρίδη στην 3η. 
Με τον τερματισμό όλων των σκαφών η επιτροπή ετοιμάστηκε για τη δεύτερη και τελευταία ιστιοδρομία της ημέρας. Ο αέρας ήταν λίγο πιο πεσμένος, αλλά και πάλι αρκετός για να γίνει μια γρήγορη κούρσα. 
Ξανά στην εκκίνηση όλα τα σκάφη ήταν πάνω στη γραμμή τον σωστό χρόνο και μια ακόμα εντυπωσιακή γραμμή από πλώρες έφυγαν για την #1. Για μια ακόμα φορά και το τελευταίο μέτρο ήταν σημαντικό και το παραμικρό λάθος αντικατοπτριζόταν άμεσα σε χαμένα μέτρα. 
Στα IRC αυτή τη φορά αν και οι τρεις πρώτοι παρέμειναν οι ίδιοι, άλλαξαν μεταξύ τους θέσεις. Το Gant κέρδισε την κούρσα με 2ο το Jinetera και 3ο το Νίκη-Χριστίνα. 
Αντίστοιχα στα ORCi την πρώτη θέση στη δεύτερη ιστιοδρομία πήρε το Wind Zantino του Παναγιώτη Στρούζα μόλις 4! δευτερόλεπτα μπροστά από το Aces - Status Crew που ήταν και πάλι 2ο. Στην τρίτη θέση τερμάτισε το Sugar με κυβερνήτη τον Α. Αθανασίου

Στο τέλος της μέρας μετά από 2 ιστιοδρομίες νικητές του αγώνα των Λαγουσών για τα IRC είναι:
1. GRE-72, GANT, Γ. ΚΡΙΜΙΤΣΑΣ, 2+1 = 3
2. GRE-1234, JINETERA, Ι. ΚΟΨΙ∆ΑΣ 1+2 = 3
3. GRE-75, NIKI-CHRISTINA, Α. ΘΕΟ∆ΩΡΙ∆ΗΣ 3+3 = 6
4. GRE-700, CLEOPATRA, Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 4+5 = 9
5. GRE-888, GRASSHOPPER - K.ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ, Σ. ΚΥΡΙΑΚΙ∆ΗΣ 7+4 = 11
για τα ORCi είναι: 
1. GRE46, ACES, ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ - ΒΕΝΕΤΗΣ 2+2 = 4
2. GRE900, ZANTINO-WIND, Π. ΣΤΡΟΥΖΑΣ 5+1 = 6
3. GRE1244, ARISTOFANI, Ν. ΣΙΝΟΥΡΗΣ 1+6 = 7
4. GRE1111, SERENDIPITY, Π. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ 3+5 = 8
5. GRE400, SUGAR, Α. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 6+3 = 9
για τα ORC Club είναι: 
1. GRE822, BRISOT X, Ι. ΜΠΡΙΝΗΣ, 1
2. GRE280, ALTER EGO Σ. ΜΠΟΝΑΣ, 2
3. GRE49320, SAGITTARIUS Γ. ΧΡΙΣΤΟΦΥΛΛΑΚΗΣ, 3
4. GRE1207, IOESSA Α. ΛΙΟΓΑΣ, 4
5. GRE3033, NEPHELE Ι. ΣΚΛΑΒΟΣ, 5
για τα ORCi N είναι: 
1. GRE148, DENIS, Ε. ΣΤΑΛΟΥΝΗΣ, 1
2. GRE1167, QUASAR, Σ. ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, 2
3. GRE655, CHRISTINA II Σ. ΚΑΝΑΡΗΣ, 3

Το ραντεβού ανανεώνεται για τον τελευταίο αγώνα του Χειμερινού την επόμενη Κυριακή στις 25 Νοέμβρη με τον Αγώνα της Σαλαμίνος που θα αναδείξει και τους τελικούς νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα: 

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib