Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Investec LoyalSydney Hobart RaceWild Oats

Το Ragamuffin Loyal είναι OCS και το Wild Thing του απαγορεύτηκε να τρέξει

Το Ragamuffin Loyal, Elliott 100, είναι προς το παρόν δεύτερο σε πραγματικό χρόνο πίσω από το Wild Oats XΙ, που παρεμπιπτόντως μάλλον δε θα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του, αλλά στην ουσία δεν αγωνίζεται.
Devasted ... Owner-skipper of Wild Thing, Grant Wharington
Photo: Jacky Ghossein
Ήταν OCS στην εκκίνηση και δεν γύρισαν για να επανορθώσουν... 
Παρόλα αυτά το Ragamuffin Loyal έχει ήδη κάνει αίτηση για αποκατάσταση η οποία θα εκδικαστεί την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 16:00 στο Βασιλικό Ναυτικό Όμιλο της Τασμανίας. 
Στην αίτηση ουσιαστικά το Ragamuffin Loyal υποστηρίζει ότι η επιτροπή δεν το ενημέρωσε πέντε λεπτά μετά την εκκίνηση για το OCS, όπως περιγράφουν οι οδηγίες πλου (1.20.3) και ζητά να επανεξεταστεί το OCS. 
Τουλάχιστον αυτοί αγωνίστηκαν και έχουν ελπίδες να σώσουν και τον αγώνα τους, σε αντίθεση με το Wild Thing το 100αρι του Grant Wharington που δεν του επέτρεψαν καν να συμμετέχει στον αγώνα. 
Το Wild Thing ήταν το τέταρτο 100αρι που θα συμμετείχε στο αγώνα και αυτό με πολλές αλλαγές στο σκάφος, ολοκαίνουρια πανιά και ένα έμπειρο πλήρωμα, θεωρούνταν ως το τρίτο πιο πιθανό σκάφος για την κανονιά. 
Photo By: Rolex / Carlo Borlenghi
Όμως τρεις ώρες πριν της εκκίνησης ο ιδιοκτήτης και σκίπερ του σκάφους ο Grant Wharington ειδοποιήθηκε ότι δεν τους επιτρεπόταν να αγωνιστούν. 
Φυσικά αιφνιδιασμένος από την ανακοίνωση ο Wharington έτρεξε στο Cruising Yacht Club of Australia (CYCA) και ζήτησε διευκρινίσεις μιας και όπως λέει μερικές μέρες πριν τους είχαν δώσει το ΟΚ για να μπουν στον αγώνα. 
Με όλο το πλήρωμα έξω από τον όμιλο να περιμένει να μάθει το λόγο αυτής της απαγόρευσης ο Wharington βγήκε από το κτίριο και αποκαρδιωμένος δήλωσε: "Είμαστε εντελώς απογοητευμένοι, μας είπαν ότι δεν μπορούμε να αγωνιστούμε στον αγώνα". 
Ο λόγος της απαγόρευσης είναι ότι το Wild Thing δεν προσκόμισε ικανοποιητικά στοιχεία για τις αλλαγές που έκαναν στο σκάφος και κατά συνέπεια η επιτροπή δεν μπορεί να τους αφήσει να τρέξουν. 
Photo by: Rolex / Daniel Forster
Σε δήλωση που εξέδωσε η επιτροπή είπε: "Η επιτροπή δεν θα δεχτεί το Wild Thing στον αγώνα ως αποτέλεσμα της μη τήρησης της προκήρυξης του αγώνα στο σημείο 4.1 που αφορά τα στοιχεία που πρέπει να επιβεβαιωθούν σε περίπτωση αλλαγών στο σκάφος. Η επιτροπή αγώνα προσπάθησε τρεις ώρες πριν την εκκίνηση να δώσει στον ιδιοκτήτη του σκάφους βοήθεια για να παρέχει τα στοιχεία που απαιτούνταν, αλλά δεν τα κατάφερε. Η επιτροπή αγώνα δεν έχει άλλη επιλογή από το να μην επιτρέψει στο σκάφος να αγωνιστεί." 
Τα στοιχεία που η επιτροπή αγώνα ζητούσε από τον Wharington ήταν δηλώσεις τόσο από τον κατασκευαστή όσο και από τον σχεδιαστή που να λένε ότι το σκάφος με τις αλλαγές που έγιναν είναι σύμφωνο με τις ελάχιστες απαιτήσεις του ABS [American Bureau of Shipping]. 
Photo By: Rolex / Carlo Borlenghi
Ο Grant Wharington φανερά εκνευρισμένος και ευθέως επιτιθέμενος στην επιτροπή και στον πρόεδρο του CYCΑ είπε: "Δεν έχω λόγια να περιγράψω το τι έχει γίνει. Έχουμε παραδώσει τα στοιχεία, τα έχω στα χέρια μου. Μας έδωσαν έγκριση την Τετάρτη, και σήμερα (26.12.2012) μας λένε ότι δεν μπορούμε να τρέξουμε. Είμαστε αποκαρδιωμένοι από τα νέα." 
Ο Wharington επιμένει ότι όλα είναι τεχνάσματα στην φρασεολογία που βρήκε η επιτροπή για να μην τους αφήσουν να τρέξουν. Είναι απολύτως ότι τα χαρτιά τους ήταν σε πλήρη συμφωνία με τις απαιτήσεις του αγώνα και το σκάφος είναι ΟΚ με τις απαιτήσεις του νηογνώμονα. Και δεν μασάει τα λόγια του κάνοντας ευθεία επίθεση στον πρόεδρο του CYCA, Piggott, λέγοντας ότι δεν το κάλεσε στη συνέντευξη τύπου και ότι όταν του ζήτησε να παραστεί ώστε να ξεκαθαρίσουν το θέμα δεν εμφανίστηκε. 
Photo By: Rolex / Carlo Borlenghi
Κατόπιν τα πυρά του Wharington δέχτηκε ο διευθυντής του αγώνα Tim Cox, τόσο για το ρόλο που έπαιξε στη δική του υπόθεση, αλλά και για το μπέρδεμα με την περσινή ένσταση της επιτροπής ενάντια στο Investec-Loyal, αλλά και ενάντια του Wild Oats XI το 2010.
"Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιου είδους συνωμοσία εδώ, αλλά δυστυχώς αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος φαίνεται να έχει πρόβλημα με τα μεγάλα σκάφη και να θέλει να τα βγάλει από τον αγώνα" είπε ο Grant Wharington. 
Το Wild Thing, ήταν ένα από τα τέσσερα maxis, του 68ου αγώνα, δεν έχει αγωνιστεί ποτέ μετά τις αλλαγές που έγιναν και κανείς δεν ξέρει πόσο γρήγορο είναι. 
Για τον φετινό αγώνα ο Wharington φάρδυνε την πρύμνη του σκάφους και το μάκρυνε κατά δυο πόδια. Το κατάμαυρο Wild Thing επίσης έχει νέα πανιά και νέα εξαρτία από τιτάνιο. 
Ο Wharington, είναι ένας από τις πιο χαρισματικές φιγούρες στην Αυστραλία και μας έχει συνηθίσει σε πολλά δράματα πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα Sydney to Hobart. 
Η συνεχής αναζήτηση του για περισσότερη ταχύτητα τον έχει οδηγήσει να γίνει πρωτοπόρος στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε κινητές καρίνες, αν και το 2004 το σκάφος του βούλιαξε όταν έχασε την καρίνα του, και ήταν επίσης ο πρώτος που χρησιμοποίησε τα ηλεκτρικά βίντζια. 

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib