Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

52 Super SeriesAzzuraGladiatorQuantum RacingRanTP52

2η και 3η μέρα στο Quantum Key West - Το Azzurra προηγείται

2η μέρα αγώνων προχτές στην ρεγκάτα Quantum Key West και τις εντυπώσεις έκλεψε το RAN, με τον Niklas Zennström στο τιμόνι και τον Adrian Stead στην τακτική, είχε την καλύτερη επίδοση της ημέρας που το έφερε στην πρώτη θέση της γενικής στο 52 SUPER SERIES.  
KEY WEST, FLORIDA - JAN 2013. Photo by Xaume Olleros/52 Super Series
Μια πρώτη και μια δεύτερη θέση ήταν τα αποτελέσματα του Σουηδικού σκάφους στις δυο κούρσες της ημέρας και μετά από τέσσερις συνολικά ιστιοδρομίες προηγείται του περσινού πρωταθλητή του Azzurra για 2 βαθμούς και του προπέρσινου πρωταθλητή Quantum Racing για 3 βαθμούς.
Οι συνθήκες δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ιδανικές, 12-16 κόμβους από βόρειες διευθύνσεις με μηδενικό κύμα και μερικές μικροαλλαγές στη διεύθυνση, ίσα ίσα να ανακατώνουν την τράπουλα και να δίνουν τη δυνατότητα για ενδιαφέρουσες κούρσες.
Την καλύτερη δουλειά και τις σωστότερες επιλογές έκανε ο Adrian Stead που κατάφερε να αξιοποιήσει όλες τις αλλαγές με τον καλύτερο τρόπο. Ο προπονητής του Azzurra, Rod Davis, συνόψισε την κατάσταση στο στίβο με τον καλύτερο τρόπο:
"Είχαμε μερικές σημαντικές αλλαγές στη διεύθυνση, ειδικά στον 1ο αγώνα. Οπότε το ζητούμενο ήταν να καταφέρεις να μείνεις σε επαφή με τον καιρό και τις αλλαγές και ταυτόχρονα να μην χάσεις και την επαφή με τον υπόλοιπο στόλο. Ήταν λίγο περίπλοκα."
Στον πρώτο αγώνα της ημέρας, το Rán Racing πήρε την πρωτοπορία στα πρώτα πρύμα αφού το Azzurra που προηγούνταν ως εκείνη τη στιγμή έκανε ποινή δυο στροφών ως αποτέλεσμα ένας φάουλ που έκανε στο Ran όταν πλησίαζαν την πόρτα. Η ποινή αποδείχτηκε βαρύτατη για τον Azzurra που από πρώτο έπεσε τελευταίο και το μόνο που κατάφεραν ως το τέλος είναι πάρουν πίσω δυο θέσεις και να τερματίσουν 4οι.
KEY WEST, FLORIDA - JAN 2013. Photo by Xaume Olleros/52 Super Series
Στον δεύτερο αγώνα με τον αέρα να έχει ανέβει στους 16 κόμβους και με τις αλλαγές να είναι έντονες, το Ran χτύπησε πρώτο τη δεξιά πλευρά του στίβου που του έδωσε ένα μεγάλο πλεονέκτημα και βρέθηκε μπροστά από το Azzurra σχεδόν 60 μέτρα. Και ενώ όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει, το Azzurra πήρε μια αλλαγή περίπου 30 μοιρών και κατάφερε και πέρασε μπροστά από Ran. Στα τελευταία όρτσα τα δυο σκάφη ήταν πολύ κοντά, σε μια αμφισβητούμενη φάση το Ran πίστεψε ότι έκανε φάουλ και αμέσως εκτέλεσε ποινή, αλλά και πάλι κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση που το έφερε στην πρώτη θέση της γενικής. 
Με τα αποτελέσματα να είναι ρευστά σχεδόν όλες οι ομάδες δείχνουν ότι είναι ικανές για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο, μετά από 4 ιστιοδρομίες μόλις 4 βαθμοί χωρίζουν τα 5 πρώτα σκάφη. 
Results, 52 SUPER SERIES at Quantum Key West 2013
Race 3:
1 Rán Racing (SWE), 2 Interlodge (USA), 3 Gladiator (GBR), 4 Azzurra (ITA), 5 Quantum Racing (USA), 6 Rio (USA)
Race 4:
1 Azzurra, 2 Rán Racing, 3 Quantum Racing, 4 Rio, 5 Interlodge, 6 Gladiator.
Standings after 4 races, no discards:
1 Rán Racing 10pts, 
2 Azzurra 12pts, 
3 Quantum Racing 13pts, 
4 Gladiator 14pts, 
5 Interlodge 14pts, 
6 Rio 22pts

3η μέρα των αγώνων και για μια ακόμη φορά τα αποτελέσματα στο 52 SUPER SERIES είναι ανάκατα με καμία ομάδα να μην έχει σταθερή απόδοση.
KEY WEST, FLORIDA - JAN 2013. Photo by Xaume Olleros/52 Super Series
Η 3η μέρα πήγε στο Azzurra που κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας στο τέλος της μέρας. Κάθε μέρα έχουμε και διαφορετικό σκάφος στην κορυφή την 1η μέρα ήταν το Quantum, τη 2η το RAN και σε όλες τις περιπτώσεις είτε με ισοβαθμία, είτε με έναν βαθμό διαφορά.
Εχτές το Azzurra με δυο 2ες θέσεις κέρδισε την ημέρα που για μια ακόμη φορά προσέφερε καταπληκτικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα. Ηλιοφάνεια, μικρό κυματάκι, 14-20 κόμβους αέρα τι άλλο να ζητήσει κανείς. 

Ο αγώνας έχει φτάσει στη μέση μιας και έχουν γίνει οι 6 από τις 10 προγραμματισμένες ιστιοδρομίες και τα δυο πρώτα σκάφη έχουν από 16 βαθμούς (Azzurra και RAN) ενώ το Quatnum Racing είναι τρίτο με 2 περισσότερους βαθμούς.
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι από τις 6 ομάδες που τρέχουν, 5 από αυτές έχουν κερδίσει κούρσα! Και όλα δείχνουν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί την τελευταία μέρα και στην τελευταία κούρσα.
Το σκάφος που είναι πολύ γρήγορο μέσα στο στίβο, αλλά τις δυο πρώτες μέρες έκανε πολλά λάθη, είναι το Azzurra, αλλά εχτές φάνηκε πιο συγκεντρωμένο και τέλειωσε τη μέρα χωρίς να κάνει βόλτες γύρω από τον εαυτό του ή να ξεμπλέκει παραγάδια. Και στις δυο κούρσες ξεκίνησαν καλά και με καλή τακτική από τον Vasco Vascotto έμειναν στην 2η θέση και στις δυο κούρσες.
Στην πρώτη κούρσα οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι το Azzurra και το Quantum Racing ήταν δίπλα δίπλα στην #1, αλλά το Quantum Racing κατάφερε να πάρει μερικά μέτρα και μετά μεγάλωσε τη διαφορά στα πρύμα. Και παρά το γεγονός ότι το γαλάζιο σκάφος δεν τα παράτησε και έκανε την επίθεση του στα τελευταία πρύμα, ο Doug DeVos με τους Andy Horton και Ed Baird στην τακτική έμεινε μπροστά δίνοντας στο Quantum τη δεύτερη πρωτιά στον αγώνα.
Η δεύτερη κούρσα, έγινε με περισσότερο αέρα, 20 κόμβους, και εκεί διέπρεψε το Interlodge. Η Αμερικάνικη ομάδα από την αρχή ως το τέλος ήταν μπροστά, κέρδισε την εκκίνηση και με πολύ καλά όρτσα πήρε την πρώτη του νίκη στην ρεγκάτα, μπροστά από το Azzurra.
Μετά από 6 κούρσες μόλις 3 βαθμοί χωρίζουν τα τέσσερα πρώτα σκάφη και η νίκη του Interlodge σε συνδυασμό με τις καλές εμφανίσεις τις προηγούμενες μέρες τους έβαλε και αυτούς στο παιχνίδι του βάθρου.
52 SUPER SERIES at Quantum Key West 2013
Race 5: 

1 Quantum Racing (USA), 2 Azzurra (ITA), 3 Rán Racing (SWE), 4 Interlodge (USA), 5 Gladiator (GBR), 6 Rio (USA).
Race 6: 

1 Interlodge, 2 Azzurra, 3 Rán Racing, 4 Quantum Racing, 5 Gladiator, 6 Rio
Overall after 6 races: 1 Azzurra 16pts, 

2 Rán Racing 16pts, 
3 Quantum Racing 18pts, 
4 Interlodge 19pts, 
5 Gladiator 24pts, 
6 Rio 33pts

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib