Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

anogGreek Regattasoptimist

Με 4 ιστιοδρομίες έκλεισε η 2η μέρα του αγώνα "ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ - ΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ 2013" του ΑΝΟΓ

Εχτές, Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, 1η μέρα του αγώνα ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ - ΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ του ΑΝΟΓ ο Αίολος δε βοήθησε να γίνει έστω και μια ιστιοδρομία και κατά τις 15:30 ο πρόεδρος του αγώνα, Γ. Σκλαβούνος, έστειλε τους μικρούς ιστιοπλόους στη στεριά και στα σουβλάκια που τους περίμεναν. 
Σήμερα με το φόβο ότι ο καιρός θα δυσκολέψει την ολοκλήρωση του αγώνα είχε μετατεθεί η πρώτη εκκίνηση νωρίτερα από το προγραμματισμένο χρόνο. Ήδη από τις 09:00 ήταν στη θάλασσα τόσο η επιτροπή που έστηνε τον στίβο όσο και οι 73 optimist-ες.
Ο ουρανός καταγάλανος και ηλιόλουστος και ο καιρός από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις έντασης 5-7 κόμβους. Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε άμεσα και όλα τα σκάφη ξεκίνησαν για την πρώτη ιστιοδρομία της μέρας, αλλά και του αγώνα. 
Ομαλά ολοκληρώθηκε λοιπόν η πρώτη ιστιοδρομία που την κέρδισε ο Γιώργος Δρόσος του Ν.Ο.Κ., με δεύτερο τον Μουζάκη Χρήστο (11χρόνος) του Ν.Ο.Τ.Κ. και τρίτη την Γλυνού Κατερίνα από τον Αλκυών Ν.Ο.Ραφήνας. Ομαλά όμως, δεν εξελίχθηκε η δεύτερη ιστιοδρομία της ημέρας...

Στη δεύτερη εκκίνηση οι μικροί ιστιοπλόοι ήταν περισσότερο μαχητικοί και πίεσαν πιο πολύ στην εκκίνηση με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του στόλου να είναι πρόωρο.
Γενική ανάκληση και με νέα εκκίνηση αυτή τη φορά κανονικά ξεκίνησαν για την #1, αλλά λίγο πριν φτάσουν τα πρώτα σκάφη στη σημαδούρα ο καιρός έκανε 40 μοίρες αριστερά και οδήγησε την επιτροπή να κόψει την κούρσα να γυρίσει πίσω τους ιστιοπλόους και να ξαναστήσει το στίβο. 
Γρήγορα μπήκαν στη νέα τους θέση οι σημαδούρες και δόθηκε νέα εκκίνηση, αλλά δεν ήταν γραφτό να ολοκληρωθεί ούτε και αυτή η προσπάθεια. Μετά από λίγα λεπτά ο αέρας έκοψε εντελώς έμειναν όλοι ακίνητοι να κοιτάζονται... Για δεύτερη φορά κόβεται η κούρσα και επιστρέφουν όλοι πίσω ώστε να περιμένουν την επιστροφή του αέρα.
Ευτυχώς δεν άργησε να επανέλθει και μάλιστα δριμύτερος φτάνοντας τους 10-11 κόμβους. 
Ξανά εκκίνηση, ξανά γενική, ξανά εκκίνηση, όλοι καλώς... και επιτέλους ολοκληρώθηκε η δεύτερη ιστιοδρομία της μέρας. Οι τρεις νικητές ήταν οι: Γουργιώτης Βασίλης του Ι.Ο.Π. 1ος, Πουσμπούρης Γιώργος του Ν.Ο.Κ.Β. 2ος, και ο Αρβανίτης Άγγελος του Ν.Ο.Τ.Κ στην 3η θέση. 
Στην 3η ιστιοδρομία ευτυχώς ο καιρός είχε στρώσει για τα καλά και χωρίς επεισοδιακές καταστάσεις ολοκληρώθηκε γρήγορα. Οι τρεις πρώτοι ήταν οι ίδιοι με την προηγούμενη ιστιοδρομία δηλαδή οι Γουργιώτης Βασίλης του Ι.Ο.Π., Πουσμπούρης Γιώργος του Ν.Ο.Κ.Β., και ο Αρβανίτης Άγγελος του Ν.Ο.Τ.Κ. που διατήρησαν και τις θέσεις που είχαν στη δεύτερη ιστιοδρομία.
Με την πρόγνωση του καιρού να είναι επίφοβη για την αυριανή, τελευταία, μέρα των αγώνων και με τις συνθήκες να είναι ιδανικές, 10-11 κόμβοι, αποφασίστηκε να γίνει και τέταρτη ιστιοδρομία. 
Οι μικροί αθλητές αν και κουρασμένοι από την μακρυά μέρα στη θάλασσα δεν έδειξαν να το βάζουν κάτω και για μια ακόμα φορά πίεζαν στην εκκίνηση πολύ. Όλοι προσπαθούσαν να κρατήσουν τη θέση τους και μάχονταν δυναμικά.
Ο καιρός βοήθησε και με σταθερή ένταση και χωρίς αλλαγές ολοκληρώθηκε και η τέταρτη κούρσα της μέρας.
Εντυπωσιακός ήταν για μια ακόμη φορά ο Γουργιώτης Βασίλης του Ι.Ο.Π. που κέρδισε την τρίτη του ιστιοδρομία στη σειρά! Στη 2η θέση επίσης του Ι.Ο.Π. τερμάτισε η Γκαρή Αναστασία, και 3ος ο Νίκος Γκιώνης του Ν.Ο.Κ.Β.
Με εμφανή την κούραση, αλλά και την ικανοποίηση από μια καλή μέρα στη θάλασσα, επέστρεψαν στη στεριά οι μικροί αθλητές και ξεκίνησαν γρήγορα γρήγορα να μαζεύουν τα σκάφη τους. 
Αύριο είναι τελευταία μέρα των αγώνων, η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 και αν όλα πάνε καλά και ολοκληρωθούν και οι αυριανές ιστιοδρομίες οι αθλητές θα έχουν και δικαίωμα να 'πετάξουν' την χειρότερη βαθμολογία τους. 
Αύριο επίσης θα είναι στον ΑΝΟΓ από τις 12:00 - 15:00, η οργάνωση Give the Kids. Ιδιαίτερες συστάσεις δε χρειάζονται, αυτό που χρειάζεται είναι να έρθετε στον ΑΝΟΓ και να έχετε μαζί σας και μια και μια τσάντα με ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια... δε χρειάζεται και δεν πρέπει να είναι καινούρια, απλώς να είναι σε καλή κατάσταση. Τα παλιά σας αγαπημένα πράγματα που πλέον κάθονται αχρησιμοποίητα σε ένα ντουλάπι μπορούν να δώσουν χαρά σε πολλά παιδιά και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. 
Το σύνθημα και φέτος είναι: Δεν τους κάνουν; Μας κάνουν!
http://www.givethekids.gr/

Οι δέκα πρώτοι των προσωρινών αποτελεσμάτων μετά από 4 ιστιοδρομίες είναι οι εξής:
Δέκα πρώτοι των προσωρινών αποτελεσμάτων μετά από 4 ιστιοδρομίες

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib