Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

IMOCA 60Vendee Globe

5,000νμ η διασπορά του στόλου μετά από 56 μέρες!

5,000νμ χωρίζουν τον τελευταίο Alessandro Di Benedetto (Team Plastique) από τον πρώτο François Gabart (MACIF) στην 56η μέρα του Vendee Globe. 
PHOTO VINCENT CURUTCHET / DARK FRAME / DPPI / VENDEE GLOBE
ON BOARD - MACIF / SKIPPER FRANCOIS GABART (FRA)
4 σκίπερ έχουν ήδη περάσει το Ακρωτήριο Χορν και είναι στον Νότιο Ατλαντικό, ενώ 9 είναι ακόμα στον Ειρηνικό. Ο αγώνας για κάθε σκίπερ είναι πλέον πολύ διαφορετικός αφού έχει και άλλες θάλασσες να διαπραγματευτεί αλλά και άλλα προβλήματα πάνω στο σκάφος του να λύσει. Το γκρουπ των πρωτοπόρων έχει να περάσει το υψηλό μετά το Χορν και οι υπόλοιποι θα πρέπει να βρουν τρόπο να περάσουν το Χορν και τις απότομες αναταραχές του Ειρηνικού.
Ο Armel Le Cléac’h (Banque Populaire) εχτές μείωσε τη διαφορά του από τον François Gabart (MACIF) στα 12νμ, αλλά σήμερα ξαναμεγάλωσε 53νμ. Ο Le Cléac’h έχει πάρει μια λίγο πιο βόρεια πορεία που του έχει στοιχίσει σε απόσταση, ενώ ο Gabart αντίθετα έχει μετακινηθεί λίγο πιο ανατολικά και έχει μειώσει την απόσταση του από τον τερματισμό. Και οι δυο κινούνται με παραπλήσιο ρυθμό 12-15 κόμβων.
PHOTO VINCENT CURUTCHET / DPPI / VENDEE GLOBE - BERTRAND DE BROC (FRA) /
VOTRE NOM AUTOUR DU MONDE, PAY ATTENTION TO THE STITCHED TONGUE
Πάνω κάτω απομένουν μόλις τρεις βδομάδες ακόμα μέχρι το τέρμα και πλέον το όνειρο του τερματισμού στο Les Sables d'Olonne αρχίζει να είναι στη σκέψη των πρώτων. Οι δυο πρώτοι αναμένεται να συνεχίσουν το match race τους και τις επόμενες μέρες μέχρι τουλάχιστον να μπουν για τα καλά στους βόρειους ανέμους που θα τους πάνε όρτσα μέχρι το υψηλό της Αγ. Ελένης.
Ο Jean-Pierre Dick (Virbac Paprec 3), εντωμεταξύ είναι τρίτος 250νμ πίσω τους και αφού κατάφερε να φτιάξει τα προβλήματα που είχε στην κορυφή του άλμπουρου του είναι ξανά μέσα στον αγώνα και προσπαθεί να μειώσει την απόσταση από την κορυφή.
PHOTO JEAN MARIE LIOT / DPPI - VENDEE GLOBE - ARNAUD BOISSIERES (FRA)
/ AKENA VERANDAS - ONBOARD
Στις τελευταίες αναφορές είναι σταθερά πιο γρήγορος κάνοντας 18 κόμβους και ελπίζει οι Armel Le Cléac’h (Banque Populaire) και François Gabart (MACIF) να σταματήσουν από το υψηλό που έχουν μπροστά τους.
Ο τέταρτος της παρέας που έχει περάσει το Χορν είναι ο Alex Thomson (Hugo Boss) που είναι στα Falklands με αέρα 20 κόμβων από τα δυτικά και παλεύει ακόμα να φτιάξει την υδρογεννήτρια του ώστε να έχει πλήρη παροχή ενέργειας, αλλά και ταυτόχρονα παλεύει να μαζέψει τα μίλια από τους μπροστά του, είναι 660νμ πίσω από τον πρώτο. Πάντως είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που έχει καταφέρει να φέρει το σκάφος του τόσο μακρυά στον αγώνα... πέρασε για πρώτη φορά το Χορν. Τις προηγούμενες φορές πίεζε τόσο πολύ που έσπαγε το σκάφος και αναγκαζόταν να εγκαταλείψει...
PHOTO VINCENT CURUTCHET / DPPI - JEAN LE CAM (FRA) / SYNERCIEL - ONBOARD
Ο Jean Le Cam (SynerCiel) υπολογίζεται ότι θα περάσει το Χορν τη Δευτέρα το πρωί, είναι 5ος και απόλυτα εξουθενωμένος μιας και τις τελευταίες μέρες ο Ειρηνικός μόνο ειρηνικός δεν ήταν με τους σκίπερ που παλεύουν να τον περάσουν. Μεγάλες θάλασσες δυνατές σπηλιάδες και πολύ κρύο είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Το Vendee Globe δικαιολογεί το όνομα του πάνω στα σώματα των σκίπερ.
Στην ίδια θέση με τον Le Cam είναι και ακόμα 4 σκίπερ που είναι σχετικά κοντά του. Ο Dominique Wavre (Mirabaud) 6ος, πέρασε την ανατολική πόρτα στον Ειρηνικό και κατευθύνεται και αυτός προς το Χορν. Πίσω του είναι ο Mike Golding (Gamesa) στην 7η θέση παραδέχεται ότι τον ζορίζει πολύ ο Dominique Wavre.
8ος είναι ο Bernard Stamm (Cheminées Poujoulat), που περιμένει την απόφαση της επιτροπής ενστάσεων για να μάθει αν είναι ακόμα στον αγώνα, μιας και η υπόθεση του ξανάνοιξε. Πάντως μη έχοντας και πολλές επιλογές έχει πατήσει γκάζι και κάνει 19 κόμβους μήπως και μαζέψει κανά μίλι από τα τόσα που έχασε μετά την πολυήμερη στάση του. 
PHOTO VINCENT CURUTCHET/DPPI/TEAM PLASTIQUE-ALESSANDRO DI BENEDETTO
9ος είναι ο Javier Sanso (Acciona 100% EcoPowered) και 10ος ο Arnaud Bossières (Akena Verandas).
Ο Bertrand De Broc (Votre Nom Autour du Monde avec EDM), 3,800νμ από την κορυφή είναι στην 11η θέση και παλεύει με μπουνάτσες τις τελευταίες 24 ώρες κάπου κοντά στη Νέα Ζηλανδία.
Ο Tanguy de Lamotte (Initiatives Cœur) 12ος και τελευταίος αλλά όχι παραπονεμένος είναι ο Alessandro Di Benedetto (Team Plastique) που 5,000νμ πίσω από την κορυφή απολαμβάνει τον δικό του προσωπικό αγώνα και ίσως το στοίχημα που βάζει κανείς με τον εαυτό του ότι θα τα καταφέρω, θα φτάσω στο τέρμα.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib