Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Abu Dhabi Ocean Racing TeamIan WalkerVO65VOR 2014-15

"Ετοιμαστείτε για τον κοντινότερο αγώνα στην ιστορία" συνέντευξη με τον Ian Walker

Ο Ian Walker θα είναι για μια ακόμη φορά κυβερνήτης στο Volvo Ocean Race με την ομάδα του Abu Dhabi Ocean Racing. 
Skipper Ian Walker checks the position of the fleet, onboard Abu Dhabi Ocean Racing,
during the practice race in Lisbon, during the Volvo Ocean Race 2011-12.
(Credit: PAUL TODD/Volvo Ocean Race)
Η φίλη μας η Christina που είναι υπεύθυνη επικοινωνίας του VOR μας έστειλε σήμερα μια συνέντευξη του Βρετανού σκίπερ που θα δημοσιευτεί στο επίσημο site της διοργάνωσης την επόμενη εβδομάδα.  
Οπότε διαβάστε πρώτα στην istioselida.com το τι είπε ο Ian για την νέα συμμετοχή, τον χορηγό, την ομάδα και φυσικά για τα σκάφη one design VO65. 
Ο Ian Walker συμμετείχε στον αγώνα πρώτη φορά το 2008-09 ως κυβερνήτης του Green Dragon, το 2011-12 ως κυβερνήτης του Abu Dhabi Ocean Racing και θα κάνει το ίδιο και το 2014-15. 

Ερ. Πες μας για την ανακοίνωση που κάνατε και αφορά τη νέα σας συμμετοχή.
Ian Walker: Δουλέψαμε με τον χορηγό από το τέλος του αγώνα. Είχαμε βάλει πολύ ενέργεια και προσπάθεια στην ομάδα την τελευταία φορά και θέλαμε να το συνεχίσουμε αυτό. Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος που βλέπω το Abu Dhabi Ocean να συνεχίζει. Και για εμένα προσωπικά είμαι χαρούμενος γιατί θα έχω μια ακόμα ευκαιρία σε αυτόν τον αγώνα. Δεν είμαι ικανοποιημένος με τις θέσεις που πήραμε τις προηγούμενες φορές. Υπήρχαν διάφοροι λόγοι για τους τερματισμούς μας, αλλά ο νέος κανόνας και η ομάδα που με στηρίζει είναι ότι χρειάζεται για να προσπαθήσω να κερδίσω τον αγώνα.

Ερ. Πως πείστηκε ο χορηγός να συνεχίσει; 
Abu Dhabi Ocean Racing skipper Ian Walker, wearing a watch from sponsor IWC Schaffhausen,
in the Volvo Ocean Race village in Lorient, France, during the Volvo Ocean Race 2011-12.
(Credit: IAN ROMAN/Volvo Ocean Race)
Ian Walker: Το Abu Dhabi είναι σπουδαίος χορηγός και η συνέχεια ήταν σημαντική. Δουλέψαμε πολύ για να τα παρατήσουμε. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να καταλάβεις και πετύχεις τους στόχους του χορηγού. Αν συνεχίσεις την προσπάθεια που ξεκίνησες στον προηγούμενο αγώνα γλυτώνεις πολύ χρόνο και κόπο. 
Είναι εύκολο να υποτιμήσεις το πόση δουλειά χρειάζεται να στήσεις μια ομάδα για το VOR. Αν είσαι τυχερός και συνεχίσεις μια προσπάθεια έχεις περισσότερο χρόνο να αφοσιωθείς στην ιστιοπλοϊκή πλευρά και να κερδίσεις τον αγώνα.
Ερ. Η ομάδα θα είναι η ίδια;
Ian Walker: Σίγουρα έχω γίνει πολύ δημοφιλής στο email. Δεν προσλαμβάνουμε ακόμα κανέναν, αλήθεια. Προς το παρόν σε συνεργασία με το Tourism Authority οργανώνουμε τα σχέδια για την επόμενη χρονιά για την προετοιμασία με το νέο σκάφος. Προφανώς έχουμε κάποιες σκέψεις για μερικούς ανθρώπους που θέλουμε στην ομάδα και θα ήταν ωραία αν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μαγιά από την περσινή ομάδα. Αυτό θα προσθέσει και στο πνεύμα της συνέχειας που έλεγα προηγουμένως. Αλλά θα προστεθούν και μερικά νέα μέλη, θέλουμε να ενισχύσουμε και να φρεσκάρουμε την ομάδα. Οπότε η ομάδα θα είναι ένα μίγμα από το παρελθόν, αλλά με μερικά νέα δυνατά ονόματα.

Ερ. Για το σκάφος και την αλλαγή σε κανόνα one design τι έχεις να πεις; 
Ian Walker: Εγώ είμαι ένας από τους σκίπερ που δεν είχα καμία σχέση ή συμφέρον είτε από κατασκευαστή πανιών, είτε από ναυπηγείο και είχα και την μεγαλύτερη εμπειρία σε αγώνες one design, ας πούμε από τον Cammas ή τον Sanderson. Δυσκολεύτηκα στους δυο πρώτους αγώνες ειδικά με το σκάφος και δεν κρύβω ότι είμαι οπαδός του one design. 
Abu Dhabi Ocean Racing, skippered by Ian Walker from the UK, in rough weather,
on the approach to the finish of leg 8, from Lisbon, Portugal, to Lorient, France,
during the Volvo Ocean Race 2011-12. (Credit: PAUL TODD/Volvo Ocean Race)
Αντιλαμβάνομαι την εμπορική πραγματικότητα και την είδα στα δυο αυτά πρότζεκτ που συμμετείχα, αν δεν άλλαζε ο αγώνας το πιθανότερο είναι να μην γινόταν. Θα ήταν πολύ ακριβός και δεν θα υπήρχαν τα λεφτά για να σχεδιάσεις νέα σκάφη. Ήμουν πάντα οπαδός του one design.
Αν δεν ήταν η αλλαγή του one design δεν θα ξαναπροσπαθούσα να κάνω τον αγώνα, είναι πολύ εξαντλητικός. Πέφτει πολύ δουλειά σε αυτά τα πρότζεκτ και αυτό που πιστεύω ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα δεν είναι η μείωση του προϋπολογισμού, αλλά η σιγουριά που έχουν όλοι είτε αρχίσουν σήμερα είτε σε έξι μήνες ότι θα έχουν τον ίδιο εξοπλισμό και θα είναι ανταγωνιστικοί. Σίγουρα αυτός θα είναι ο πιο αμφίρροπος αγώνας στην ιστορία. Όλα αυτά με εξιτάρουν και ανυπομονώ να τρέξω τον αγώνα σε one design.
Όσον αφορά το σκάφος, δεν έχω ασχοληθεί λεπτομερώς με αυτό. Έχω αφοσιωθεί στο να διασφαλίσω ότι θα έχουμε ομάδα για να τρέξουμε τον αγώνα. Έχουν αναλάβει καλή επαγγελματίες τη δουλειά, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην Farr Yacht Design και στους ανθρώπους που τους συμβουλεύουν. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα είναι ένα εξαιρετικό σκάφος.

Ερ. Το χρονοδιάγραμμα της ομάδας σου ποιο είναι;  
Ian Walker: Είμαι στο Abu Dhabi τις μισές μέρες του χρόνου και αυτό διευκολύνει τη συνεργασία με την υπηρεσία τουρισμού. Σίγουρα θα τρέξουμε με το Azzam φέτος μερικούς αγώνες και θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε το ρεκόρ στο Fastnet Race το καλοκαίρι, δοκιμάζοντας παράλληλα μερικές νέες ιδέες και μέλη πληρώματος. Η ομάδα δεν θα συγκροτηθεί πλήρως πριν την καθέλκυση του νέου σκάφους κάτι που αναμένεται να γίνει την πρωτοχρονιά του 2014. επίσης θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πολλά πράγματα εδώ στο Abu Dhabi γιατί η ιστιοπλοία αναπτύσσεται στην περιοχή. Ψάχνουμε τρόπους να εξελίξουμε την ομάδα και το Abu Dhabi. 

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib