Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

deltio typouJ24

ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟ HELLENIC POLICE ΣΤΗΝ Α’ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ J24

Δελτίο Τύπου & Φωτόγραφίες: Σταύρος Κουρής / J24 Greek Championship 2013
Με εκπλήξεις και ανατροπές ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος J24 που διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου και διεξήχθη από τις 23 μέχρι και τις 25 Μαρτίου 2013 στον Φαληρικό Όρμο, με τη συμμετοχή 13 ομάδων από την Αθήνα, την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. 
Μετά από 8 συναρπαστικές ιστιοδρομίες, το HELLENIC POLICE, με κυβερνήτη τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΑΓΑΡΟΠΟΥΛΟ και πλήρωμα τους ΚΟΚΚΟΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΜΑΥΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΑΪΔΙΝΙΔΗ ΠΕΡΙΚΛΗ και ΤΣΕΛΕΤΑ ΒΑΣΙΛΗ, ήταν αυτή που κέρδισε την πρώτη θέση και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της κλάσης σκαφών J24. 
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το JMANIA με κυβερνήτη το ΝΙΚΟ ΣΠΙΓΓΟ και πλήρωμα τους ΠΕΤΙΚΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, ΡΕΙΖΙΔΗ ΜΕΝΕΛΑΟ ΚΟΛΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ και ΤΡΙΔΗΜΑ ΚΩΣΤΑ.
Την τριάδα συμπλήρωσε το ANIMA με κυβερνήτη τον ΑΓΓΕΛΟ ΨΩΜΟΠΟΥΛΟ και πλήρωμα τους ΜΟΓΑΝΤΑΜ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΣΜΥΡΛΗ ΜΑΝΟ και ΠΑΣΑΜΙΧΑΛΗ ΜΑΝΟ.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κλάσης αποτελείται από δύο φάσεις, από τις οποίες η μία διοργανώνεται στην Αθήνα και η άλλη στην Κρήτη.
Η πρώτη ημέρα των αγώνων ξεκίνησε με μία δυσάρεστη έκπληξη για τις ομάδες, οι οποίες βγαίνοντας από το λιμάνι βρέθηκαν αντιμέτωπες με την πλήρη απουσία του ανέμου.
Η προσπάθεια της επιτροπής αγώνα να δώσει την εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας ήταν άκαρπη και αναγκάστηκε να σημάνει την εγκατάλειψή της λίγο μετά την εκκίνηση των σκαφών. Γρήγορα, όμως, ένα ελαφρύ αεράκι από νότιες διευθύνσεις έκανε την εμφάνισή του και απλώθηκε σε ολόκληρο το στίβο. Η έντασή του έφτανε αρχικά τα 8 μίλια, αλλά όσο πέρναγε η ώρα δυνάμωνε και τελικά έφτασε ακόμα και τα 15 μίλια. Τρεις ιστιοδρομίες ολοκληρώθηκαν, οι οποίες περιελάμβαναν θεαματικές μονομαχίες ανάμεσα στις ομάδες. Τα τρία φαβορί για την νίκη (ΕΥΝΙΚΗ του Δ. Αλτσιάδη, HELLENIC POLICE του Α. Ταγαρόπουλου και ANIMA, του Α. Ψωμόπουλου) έκαναν πολύ δυνατό ξεκίνημα και κατάφεραν να κερδίσουν από μία ιστιοδρομία. Πολύ καλές ιστιοδρομίες πραγματοποίησε και το JMANIA του Ν. Σπίγγου, το οποίο ανταγωνιζόταν σκληρά τα φαβορί σε κάθε ιστιοδρομία για τις πρώτες θέσεις και έκλεισε την πρώτη ημέρα στην τρίτη θέση.
Η δεύτερη ημέρα των αγώνων ήταν η συναρπαστικότερη, καθώς πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ιστιοδρομίες σε συνθήκες δύσκολες για τις ομάδες. Οι νότιοι άνεμοι που επικρατούσαν ήταν αρκετά ισχυροί και η έντασή τους δυνάμωνε καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας φτάνοντας ακόμα και τα 20 μίλια, ενώ το κύμα έκανε ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια των ομάδων.
Το σκάφος JMANIA του Ν. Σπίγγου, έκλεψε τις εντυπώσεις και πραγματοποιώντας εκπληκτικές ιστιοδρομίες, κερδίζοντας δύο πρωτιές, σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης και έδειξε ότι θα είναι σκληρός αντίπαλος για τις υπόλοιπες ομάδες και κυρίως πανέτοιμο για τη διεκδίκηση της νίκης στην Α’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Η ομάδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ του Α. Ταγαρόπουλου, κερδίζοντας μία ιστιοδρομία και τερματίζοντας μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις στις υπόλοιπες, έκλεισε την ημέρα στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.
Την τελευταία ημέρα, ο καιρός επέτρεψε τη διεξαγωγή μίας μόνο ιστιοδρομίας. Η επιτροπή αγώνων έδωσε την εκκίνηση στις 11:00 προλαβαίνοντας τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες που το μετεωρολογικό δελτίο προέβλεπε. Τα σκάφη ξεκίνησαν την ιστιοδρομία με ανέμους που η έντασή τους έφτανε και ξεπερνούσε τα 15 μίλια και μετά το τέλος της ιστιοδρομίας οδηγήθηκαν πίσω στο λιμάνι, καθώς η ένταση του ανέμου πλέον ξεπερνούσε τα 30 μίλια.
Τη μοναδική ιστιοδρομία κέρδισε το HELLENIC POLICE του Α. Ταγαρόπουλου σφραγίζοντας την πρώτη θέση στην Α’ Φάση του Πανελληνίου J24. Το ΕΥΝΙΚΗ του Δ. Αλτσιάδη τερμάτισε στη δεύτερη θέση, αλλά δεν ήταν αρκετό για να του δώσει μια θέση στο βάθρο της βαθμολογίας. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η απονομή των επάθλων της Α’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.
Τα πληρώματα ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Οκτώβριο στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, όπου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Με μόνο 5 βαθμούς να χωρίζουν τις τέσσερις πρώτες ομάδες, το ενδιαφέρον για τη δεύτερη φάση παραμένει υψηλό και η τελική νίκη του Πανελληνίου ανοικτή και απρόβλεπτη.
Χορηγοί της Α’ Φάσης Του Πανελληνίου Πρωταθλήματος J24 ήταν η εταιρεία MAGIC MARINE, η οποία μοίρασε δώρα στους νικητές και η εταιρεία SAILING SHOP που κλήρωσε δώρα ανάμεσα στους συμμετέχοντες. 
Χορηγός ολόκληρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος J24 είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες ANEK LINES και SUPERFAST FERRIES που προσφέρουν εκπτώσεις στις μεταφορές των ομάδων και των σκαφών.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib