Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

47049er49er FXISAF World CuplaserMantis-KagialisNacraTrofeo Princesa Sofia

Η νέα Ολυμπιακή τετραετία ξεκινά στο Trofeo Princesa Sofía Mapfre

Αυτήν την τετραετία που έρχεται έχουν γίνει πολλές αλλαγές στις ολυμπιακές δυνατότητες για το άθλημα της ιστιοπλοΐας και για πολλούς ιστιοπλόους που ψάχνουν νέες προκλήσεις ανοίγονται νέοι δρόμοι. 
Το 44ο Trofeo Princesa Sofia Mapfre, είναι ο πρώτος σταθμός του ISAF Sailing World Cup στην Ευρώπη και από εκεί για πολλές ομάδες ή αθλητές θα ξεκινήσει μια δύσκολη τετραετία που θα τους φέρει, ίσως, στο Ρίο το 2016.
Από τις 31 Μαρτίου ως τις 6 Απριλίου δέκα Ολυμπιακές κλάσεις και μια Παραολυμπιακή, τα 2.4mR, θα δώσουν τον αγώνα τους στην Πάλμα και παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι το Ρίο θα ξεκινήσουν πολλές προκλήσεις με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά και με παλιούς γνώριμους σε νέους ρόλους. Χαρακτηριστικό των πολλών αλλαγών, είναι ότι φέτος μόλις τρεις από τους περσινούς νικητές έχουν επιστρέψει για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.
Στα 470 ο Mat Belcher (AUS), πέρυσι τα σάρωσε όλα μαζί και το χρυσό στους ΟΑ, φέτος κάνει την εμφάνιση του με νέο πλήρωμα, τον Will Ryan (AUS), και νέα όρεξη για νίκες. Ο Pierre Leboucher (FRA) τρίτος πέρυσι στην Πάλμα θα αγωνιστεί με τον προπονητή του Nicolas Leberre και η νεοσύστατη ομάδα των Βρετανών Luke Patience και Joe Glanfield θα είναι μια από αυτές που αναμένεται να διακριθούν. Επίσης στην κατηγορία θα είναι και οι αργυροί Ολυμπιονίκες από την Αργεντινή Lucas Calabrese και Juan de la Fuente. Τέλος ένα από τα πληρώματα που αναμένεται, αλλά και ελπίζουμε να διακριθούν, είναι οι Έλληνες αθλητές Παναγιώτης Μάντης & Παύλος Καγιαλής που ξεκινάν επίσης μια νέα πορεία ελπίζοντας να τους οδηγήσει στο Ρίο.

Η Alicia Cebrian (ESP) θα προσπαθήσει να επαναλάβει την περσινή εμφάνιση που ίσως να είναι κάτι εύκολο μιας και οι μεγάλες αντίπαλοι και οι αθλήτριες με τα ολυμπιακά μετάλλια θα είναι απούσες.
Τα 49er θα έχουν επίσης μερικούς νέους συσχετισμούς με τον νικητή του 2012 στην Πάλμα και χρυσού το 2008, του Jonas Warrer να υπερασπίζεται τον τίτλο του μαζί με τον αργυρό ολυμπιονίκη του Λονδίνου τον Peter Lang. Ο Allan Noregaard (London Bronze medal) θα ξεκινήσει την τετραετία με νέο πλήρωμα τον Alders Thomsen. Η Βρετανικές ομάδες θα δωσουν το παρόν με δυο νέα ζευγάρια. Ο Stuart Bithell με τον Chris Grube και ο Nic Asher με τον Fynn Sterritt, έχουν περάσει από τα 470 στο 49er.
Το Γαλλικό δίδυμο των Manu Dyen και Christophe Christidis, που κέρδισαν την Πάλμα το 2012 θα είναι μια από τις δυνατές ομάδες που θα προκαλέσουν το δίδυμο από την Δανία.
Τα Laser STD θα είναι ως συνήθως η πολυπληθέστερη κατηγορία, ο Nick Thompson (GBR), ο Παύλος Κοντίδης, το #1 της παγκόσμιας κατάταξης Tom Burton (AUS), το #2 της παγκόσμιας κατάταξης Philip Buhl (GER) θα είναι μερικοί από τους πιθανότερους να πάρουν τον τίτλο. Στην κατηγορία μια σημαντική επιστροφή είναι αυτή του Tobias Schadewaldt (GER) που μετά από τέσσερα χρόνια στα 49er επιστρέφει στα laser.
Η μάχη είναι επίσης ανοικτή και στα Finn, οι τρεις του βάθρου από πέρυσι θα είναι απόντες, αλλά ο χάλκινος ολυμπιονίκης Lobert (FRA), ο Vasilij Zbogar, ο Giles Scott (GBR) και ο PJ Postma (NED) θα έχουν να αντιμετωπίσουν μερικές από τις νέες μεταγραφές της κλάσης. Πολλοί star-ίστες που έμειναν χωρίς ολυμπιακή στέγη μπαίνουν στα Finn και τέτοιοι είναι ο Prada (BRA) και ο Salminen (SWE). Επίσης έχουν μπει στην κλάση και μερικοί ακόμα αθλητές προερχόμενοι από τα laser όπως ο Νεοζηλανδοί Andrew Murdoch και Josh Junior, αλλά και οι Zsombor Berecz (HUN) και Alejandro Foglia (URU).
Στα 470 γυναικών οι αλλαγές είναι επίσης σημαντικές με πολλά μεγάλα ονόματα να αφήνουν την κλάση και να πηγαίνουν στα 49er FX και πολλά νέα πληρώματα να έρχονται να καλύψουν τα κενά.
Τα RS:X μετά το Παγκόσμιο τους στην Βραζιλία, όπου θυμίζουμε ότι ο Βύρωνας Κοκκαλάνης πήρε την 3η θέση, δεν θα έχουν σημαντική παρουσία στην Πάλμα.
Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν οι νέες ολυμπιακές κλάσεις, τα Nacra και τα 49er FX. Σε αυτές τις κατηγορίες θα δούμε τις περισσότερες αλλαγές και νέες εισόδους.
Τα Nacra γράφουν την ιστορία τους ως μια μικτή κατηγορία και οι Ισπανοί έριξαν τα μεγάλα όπλα στην μάχη από την αρχή για να πάρουν το πάνω χέρι. Ο Iker Martinez αφήνει τα 49er αλλά και το έτερο του ήμισυ και με νέα συνέταιρο την Tara Pacheco μπαίνει σε νέες περιπέτειες. Στα Nacra έχουν περάσει και μερικές από τις καλύτερες αθλήτριες του match racing μετά την κατάργηση του από τους ΟΑ. Η Lucy Macgregor μαζί με τον Tom Phipps (που έχει κερδίσει 3 παγκόσμιους τίτλους στα Hobie 16), αλλά και η Marie Riou (FRA) μαζί με τον αθλητή τον tornado Billy Besson και η Silke Hahlbrock (GER) μαζί με τον Christoph Buttoni.
Οι ομάδες της Ολλανδίας αναμένεται να είναι το φαβορί στα Nacra με τους Mandy Mulder (NED) με τον Thijs Visser και τους Renee Groeneveld & Karel Begeman, αλλά και την τρίτη ομάδα από την Ολλανδία τους Micha Heemskerk και Elke Delnooz. Επίσης στα Nacra το γνωστό ζευγάρι από τα Tornado οι Gaebler αναμένεται να είναι μέσα στα μετάλλια.
Τέλος τα 49er FX θα δούμε 36 συμμετοχές στα νερά του El Arenal. Στην κατηγορία έχουν μπει πολλές αθλήτριες από skiff, 470 laser RDL και match racing και μιας και ακόμα δεν έχουν γίνει πολλοί αγώνες είναι δύσκολο να ξέρουμε τις δυνατές ομάδες. Ίδωμεν... 
Την Κυριακή θα γίνει για όλες τις κλάσεις ο δοκιμαστικός αγώνας και το κανονικό πρόγραμμα ξεκινά την Δευτέρα. 

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib