Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

470European ChampionshipMantis-Kagialis

Καλή αρχή για τους Μάντη - Καγιαλή την 1η μέρα του Ευρωπαϊκού 470

Εντυπωσιακή ήταν η εναρκτήρια μέρα του 2013 Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 470 στην Formia της Ιταλίας, με έναν καταγάλανο ουρανό και τέλειες συνθήκες στον αγωνιστικό στίβο. 
Με σταθερό αεράκι στους 15 κόμβους που ανέβηκε και μέχρι τους 18, οι 110 ομάδες από 35 χώρες αγωνίστηκαν στο πρώτο ευρωπαϊκό μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του προηγούμενου καλοκαιριού. Ο στόλος των 470 συνεχίζει να μεγαλώνει συνεχώς και μετά την περσινή χρονιά ορόσημο βλέπουμε τόσο τις παλιές ομάδες να συνεχίζουν όσο και πολλά νέα πρόσωπα στην κλάση. 
Στους άνδρες έγιναν τρεις κούρσες και με τον στόλο χωρισμένο σε δυο γκρουπ οι Αυστραλοί
Mat Belcher/Will Ryan στον κίτρινο στόλο ξεκίνησαν με τρεις πρωτιές... ως συνήθως, ενώ την δεύτερη καλύτερη επίδοση την είχαν οι Γάλλοι Sofian Bouvet/Jeremie Mion που πήραν δυο πρωτιές στον μπλε στόλο.
Ο Belcher/Ryan, που από τότε που ενώθηκαν δεν έχουν χάσει σε καμία ρεγκάτα, συνεχίζοντας το σερί που είχε ο Belcher με τον Page. Ο Belcher έχει κερδίσει σε 15 συνεχόμενες ρεγκάτες από τον Δεκέμβριο του 2011!!! και παραδέχτηκε ότι ακόμα και ο ίδιος είναι εντυπωσιασμένος με αυτό το αποτέλεσμα. Όντως εντυπωσιακό επίτευγμα ειδικά αν αναλογιστούμε ότι μέσα στους 15 αυτούς αγώνες είναι δυο Παγκόσμια Πρωταθλήματα στη σειρά και ένα Χρυσό στους Ολυμπιακούς!
Από τα ελληνικά πληρώματα προς το παρόν την καλύτερη εμφάνιση κάνουν οι Μάντης - Καγιαλής που είναι στην 5η θέση της γενικής, αλλά με 4απλή ισοβαθμία από τη 2η ως την 5η θέση και οι 4 ομάδες έχουν από 10 βαθμούς.


Τα αποτελέσματα των Μάντη - Καγιαλή στις ιστιοδρομίες της 1ης μέρας είναι 2,4,4.
Αν και είναι ακόμα νωρίς για το πρωτάθλημα η Ελληνική αποστολή ξεκίνησε καλά, εκτός από τους Μάντη - Καγιαλή στην κατηγορία των ανδρών συμμετέχουν και οι Παπουτσόγλου - Ορφανός που είναι στην 18η θέση με κούρσες 12,18 και 3. 
Επίσης οι Τσιμπουκέλης - Μιτάκης είναι 35οι (26,18,9).

470 Men – Top 10 Overall
1. Mat Belcher/Will Ryan (AUS) – 0 pts

2. Sofian Bouvet/Jérémie Mion (FRA) – 10 pts
3. Yannick Brauchli/Romuald Hausser (SUI) – 10 pts
4. Sime Fantela/Igor Marenic (CRO) – 10 pts
5. Panagiotis Mantis/Pavlos Kagialis (GRE) – 10 pts
6. Luke Patience/Jonathan Glanfield (GBR) – 11 pts
7. Julian Autenrieth/Philipp Autenrieth (GER) – 11 pts
8. Nick Rogers/Elliot Willis (GBR) – 15 pts
9. Lucas Calabrese/Juan De La Fuente (ARG) – 17 pts
10. Paul Snow-Hansen/Daniel Willcox (NZL) – 19 pts

Στις γυναίκες έγιναν δυο κούρσες με τις Νεοζηλανδές Χρυσές Ολυμπιονίκες ALEH, Jo & POWRIE, Polly να αποδεικνύουν ότι η τετράχρονη προηγούμενη προετοιμασία έχει πιάσει τόπο, με 2 νίκες οδηγούν τον στόλο.
Με καλή εμφάνιση ξεκίνησε τον αγώνα και η Αφροδίτη Κυρανάκου με την VAN VEEN, Anneloes που αγωνίζεται με τα χρώματα της Ολλανδίας. 
Τα Ελληνικά πληρώματα είναι στην 20η θέση οι Κραβαριώτη - Παπαδοπούλου, στην 27η οι Στεφανουδάκη -Κλωναρίδου και στην 38η οι Παγίδα - Στρατηγίου.

470 Women – Top 10 Overall
1. Jo Aleh/Polly Powrie (NZL)- 0 pts
2. Camille Lecointre/Mathilde Geron (FRA) - 6pts
3. Sophie Weguelin/Eilidh Mcintyre (GBR) - 7 pts
4. Annina Wagner/Elisabeth Panuschka (GER) - 9 pts
5. Tina Mrak/Veronika Macarol (SLO) - 9 pts
6. Agnieszka Skrzypulec/Natalia Wojcik (POL) - 12 pts
7. Afrodite Kyranakou/Anneloes Van Veen (NED) - 13 pts
8. Lara Vadlau/Jolanta Ogar (AUT) - 15 pts
9. Cassandre Blandin/Charlotte Mery De Bellegarde (FRA) - 21 pts
10. Anna Burnet/Flora Stewart (GBR) - 26 pts

Στο Ευρωπαικό θα εφαρμοστεί ένα δοκιμαστικό φορμάτ αγώνων που στον στόλο των ανδρών τα δυο γκρουπ θα τρέξουν 5 κούρσες τις δυο πρώτες μέρες με δικαίωμα να πετάξουν την χειρότερη. Κατόπιν μετά τα προκριματικά τα δυο γκρουπ θα χωριστούν σε χρυσό και αργυρό και θα μεταφέρουν την θέση τους στον πίνακα κατάταξης ως βαθμολογία στο τελικό στάδιο που θα περιλαμβάνει 6 αγώνες για τις επόμενες τρεις μέρες. Εδώ θα επιτραπεί να πεταχτεί μια ακόμα κούρσα, αλλά όχι η θέση που μπήκαν από τα προκριματικά. 
Στις γυναίκες θα γίνουν οι αγώνες σε ένα γκρουπ με 2 κούρσες ανά μέρα και θα μπορούν να πετάξουν μια βαθμολογία. Ο πρώτος θα βαθμολογείται με 0 βαθμούς, ο δεύτερος με 2 και ούτω καθεξής. Οι κορυφαίες 8 ομάδες από κάθε στόλο θα περάσουν στο στάδιο των μεταλλίων το Σάββατο 15 Ιούνη για ένα και μοναδικό medal race που η βαθμολογία του θα μετράει διπλά.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib