Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Greek RegattasKatekosNAOV

19ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΟΙΞΗΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ & ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

//Κείμενο: Γιώργος Κατέκος, Φωτογραφίες: Δημήτρης Τσαπέλας & Μαρίνα Γιαλίνη//
Το Κύπελλο Άνοιξης, που διοργανώνει ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας, για 19η χρονιά, ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με τη διεξαγωγή των δύο από τους τρεις αγώνες που περιλαμβάνει. 
Πάτροκλος και Παλινδρομικές διαδρομές είναι η πρώτη φάση ενώ μετά μια βδομάδα ακολουθεί ο αγώνας της Κέας. Καινοτομία του φετινού Κυπέλλου Άνοιξης είναι ο διαχωρισμός των σκαφών κατηγορίας ORC International στα καθαρά αγωνιστικά και στα λιγότερο αγωνιστικά σκάφη. 
Ο διοργανωτής όμιλος βάζοντας σαν κριτήριο διαχωρισμού το δείκτη Dynamic Allowance χώρισε τα σκάφη σε δυο νέες κατηγορίες. Την ORCi R (Racing DA<=0,20%) που περιλαμβάνει τα καθαρά αγωνιστικά σκάφη και την ORCi P (Performance DA>0,20%) που περιλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα. Φιλοδοξία του ομίλου ήταν να επιτευχθεί όσο το δυνατόν δικαιότερος συναγωνισμός στο στόλο, πράγμα που όπως φάνηκε μέχρι τώρα πέτυχε.
ΑΓΩΝΑΣ «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ 2013» Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Σάββατο 25 Μαΐου και τα 52 σκάφη των τεσσάρων κατηγοριών βρέθηκαν στην εκκίνηση στις 11:00 π.μ. με την Επιτροπή Αγώνων να δίνει δύο εκκινήσεις, πρώτα για τα ORCi P, ORCi R & IRC και στη συνέχεια τα ORC CLUB.
Η εκκίνηση ήταν ανοιχτά του ομίλου της Βούλας, με το στόλο να αφήνει τις βραχονησίδες Καβουρονήσι και Κασίδη αριστερά, καβατζάρισμα ποντισμένης σημαδούρας στην Καταφυγή (λίγο πριν το στενό του Πατρόκλου), Κασίδης και Καβουρονήσι δεξιά και τερματισμός έξω από τον όμιλο της Βούλας. Αέρας σχεδόν Δυτικός από τις 250 μοίρες εντάσεως περίπου 14 μιλίων. Τα σκάφη ξεκίνησαν όρτσα με στόχο το πρώτο σημείο αλλαγής πορείας, που ήταν το Καβουρονήσι. Ο καιρός πρύμνιζε και τα μπαλόνια άρχισαν να ανοίγουν ένα ένα, με το στόλο να παίρνει πορεία προς τη σημαδούρα στον Πάτροκλο. 
Ο Δυτικός άνεμος, προς έκπληξη όλων κρατούσε καλά, με ένα παιχνίδι στη διεύθυνσή του και λίγο στην ένταση, σπρώχνοντας τα σκάφη και κάνοντας μια ευχάριστη διαδρομή με τους τρίμμερ των μπαλονιών να μάχονται με τον καυτό ήλιο ώστε να μη χάσουν τη συγκέντρωση που απαιτεί το τριμάρισμα του συγκεκριμένου πανιού. 
Γρήγορα γρήγορα τα πρώτα σκάφη έφταναν στην σημαδούρα στην Καταφυγή με πρώτο σκάφος να καβατζάρει το OPTIMUM 3 – ASPIDA ακολουθούμενο από το JINETERA, το BOOKER, το MELX II και στη συνέχεια τα υπόλοιπα.
Η επιστροφή από τον Πάτροκλο συνεχίστηκε με τον αέρα να παίζει ανάμεσα 230 και 250 μοίρες και ένταση 8 – 13 μίλια με τη μπουκαδούρα να έρχεται και να σπρώχνει τα πιο πίσω σκάφη την ώρα που τα πρώτα κοντά στις Φλέβες είχαν ακόμα Δυτικό. Κανονιά για όλο το στόλο πήρε το σκάφος OPTIMUM 3-ASPIDA των Νίκου Λάζου & Περικλή Λιβά με δεύτερο να τερματίζει το JINETERA με το Θάνο Ανδρόνικο και τρίτο το BOOKER με το Νικόλαο Σινούρη.

Τα αποτελέσματα έχουν ώς εξής:
ORCi Racing
1. ACTIVISTA (Δ. Λέκκας)
2. DENNIS (Δ. Σταλούνης)
3. MELX II (Σ. Παπαγιαννόπουλος)
ORCi Performance
1. GORGO (Α. Αντωνόπουλος)
2. ALEGORIA (Ι. Αργυράκης)
3. VENTUS (Μ. Κλουβάς)

IRC
1. ADRA (Ζ. Γρηγοριάδης)
2. JINETERA (Θ. Ανδρόνικος)
3. AFROESSA (Κ. Γκρέτσος)

ORC CLUB
1. NIKI (Ν. Λεβέντης)
2. BELL’ ANGIOLINA (Σ. Πλειαδάκης)
3. DE MALO V – ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (Γ. Γιαπαλάκης) 


ΑΓΩΝΑΣ «ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2012» 
Η Κυριακή 26 Μαϊου ήταν μέρα των Παλινδρομικών Διαδρομών οι οποίες αποτελούνται από δύο ιστιοδρομίες Όρτσα-Πρύμα για τα ORCi P, ORCi R & IRC και μια coastal διαδρομή, για τα ORC CLUB απόστασης 14 μιλίων.
Η εκκίνηση για τα ORC CLUB δώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 11:00 το πρωί και τα 18 σκάφη ξεκίνησαν, με τη διαδρομή να είναι Καβουρονήσι και Φλέβες αριστερα, σημαδούρα στη Βάρκιζα, Κασίδης δεξιά και να ολοκληρώσουν με τον τερματισμό μπροστά από το Ν.Α.Ο.Βούλας. O αέραw και πάλι από τα Δυτικά με ένταση γύρω στα 8 μίλια. Έτσι υπομονετικά τα σκάφη έπλεαν τα όρτσα τους προς προς το Καβουρονήσι και πιο ποδιστά προς τις Φλέβες και εν συνεχία προς τη σημαδούρα που ήταν ποντισμένη στο ύψος περίπου του ISLAND στη Βάρκιζα. Η μπουκαδούρα που βγήκε γύρω στις μιάμιση το μεσημέρι βοήθησε ώστε να γίνει μια ενδιαφέρουσα ιστιοδρομία αφήνωντας τα πληρώματα ικανοποιημένα.
Την κανονιά πήρε το σκάφος PHOEBUS ακολουθούμενο από το HIMAIRA και το SEMELE II.
Για την ιστιοδρομία τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
1. HIMAIRA (Β. Παπαστεργίου)
2. DE MALO V-ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (Ι. Γιαπαλάκης)
3. SEMELE II (Η. Βασιλειάδης)

Τα όρτσα πρύμα για τα ORCi P, ORCi R & IRC είχαν εκκίνηση στις 12:00. Για πρώτη χρονιά μετά από πολύ καιρό εκκίνησαν μόνο με μια ώρα καθυστέρηση, γεγονός που αποτέλεσε είδηση, μιας και ο αέρας είχε κέφια και φύσηξε νωρίς, λίγο με τη διεύθυνση μας παίδεψε αλλά σταθεροποιήθηκε σχετικά γρήγορα επιτρέποντας τη διεξαγωγή των ιστιοδρομιών.
Εικοσιένα σκάφη πήραν θέση στη γραμμή εκκίνησης με τον αέρα στις 150 μοίρες και με ένταση 9 μίλια. Η Επιτροπή άρχισε τη διαδικασία του πεντάλεπτου και τα σκάφη πήραν τη θέση τους στην γραμμή ξεκίνόντας πολύ δυναμικά για τα πρώτα όρτσα. Η επιλογές ήταν κυρίως προς την αριστερή μεριά του στιβου όπου τα σιγόντα του Καβουρίου διευκόλυναν τα σκάφη να ανέβουν καλύτερα προς τη Μ1με λιγότερα τακ.
Την πρώτη ιστιοδρομία για τα ORCi Racing κέρδισε το BOOKER του Νικόλαου Σινούρη ενώ για τα ORCi Performance το ABSOLUT MELISSA του Βαγγέλη Καφετζιδάκη. Για τα IRC κερδισε το JINETERA με το Θάνο Ανδρόνικο. 

Η δεύτερη ιστιοδρομία της ημέρας διεξήχθη κανονικά με την εκκίνηση στις 14:40 και τον αέρα να έχει έρθει λίγο αριστερότερα στις 130 μοίρες χωρίς να αλλάξει την έντασή του. Εντυπωσιακότατη εκκίνηση με τα σκάφη να στριμώχνονται στη γραμμή δευτερόλεπτα πριν την κόρνα και τα «ΕΟ» να ακούγονται το ένα μετά το άλλο. Η τακτική δεν είχε ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με την πρώτη κούρσα αλλά ηταν μια ιστιοδρομία εξίσου έντονη όπου όλα τα σκάφη πάλευαν για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Νικητής στη δεύτερη ιστιοδρομία για τα ORCi Racing ήταν και πάλι το BOOKER του Νικόλαου Σινούρη ενώ για τα ORCi Performance το BLUE LINE με τους Μιχάλη Αγγελάκη και Διονύση Οικονομόπουλο. Για τα IRC και πάλι κερδισε το JINETERA με το Θάνο Ανδρόνικο
Τα συνολικά αποτελέσματα των δύο ιστιοδρομιών έχουν ώς εξής: 

ORCi Racing
1. BOOKER (Ν. Σινούρης)
2. MELX II (Σ. Παπαγιαννόπουλος)
3. SUGAR (Α. Αθανασίου)

ORCi Performance
1. BLUE LINE (Μ. Αγγελάκης – Δ. Οικονομόπουλος)
2. FLIRT (Μ. Πετούσης)
3. ABSOLUT MELISSA (Ε. Καφετζιδάκης)

IRC
1. JINETERA (Θ. Ανδρόνικος)
2. ADRA (Ζ. Γρηγοριάδης)
3. AFROESSA (Κ. Γκρέτσος)

Τα προσωρινά αποτελέσματα του Κυπέλλου Άνοιξης μετά τη συμπλήρωση τριών ιστιοδρομιών για τα ORCi P, ORCi R & IRC έχουν ώς εξής:
ORCi Racing
1. SUGAR (Α. Αθανασίου)
2. OPTIMUM 3-ASPIDA(Ν. Λάζος&Π. Λιβάς)
3. ACTIVISTA (Δ. Λέκκας)

ORCi Performance
1. BLUE LINE (Μ. Αγγελάκης – Δ. Οικονομόπουλος)
2. GORGO (Α. Αντωνόπουλος)
3. FLIRT (Μ. Πετούσης)

IRC
1. JINETERA (Θ. Ανδρόνικος)
2. ADRA (Ζ. Γρηγοριάδης)
3. AFROESSA (Κ. Γκρέτσος)

Τα προσωρινά αποτελέσματα του Κυπέλλου Άνοιξης μετά τη συμπλήρωση δυο ιστιοδρομιών για τα ORC CLUB έχουν ώς εξής:
ORC CLUB
1. DE MALO V – ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ(Γ. Γιαπαλάκης)
2. SEMELE II (Η. Βασιλειάδης)
3. BELL’ ANGIOLINA (Σ.Πλειαδάκης)

Αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων στο www.naov.gr

Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε ολοκληρώνεται το 19ο Κύπελλο Άνοιξης με τον αγώνα της Κέας όπου με τις τέσσερις ιστιοδρομίες και την αφαίρεση μιας από τις επτά συνολικά που αποτελούν το Κύπελλο, θα καθοριστούν και οι τελικοί νικητές σε κάθε κατηγορία.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib