Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

deltio typouomilos

ΚΥΠΕΛΛΟ MARBLEHEAD ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Ο ΝΟΒΣ και η Ελληνική Κοινότητα Ναυτομοντελιστών, διοργανώνουν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:00 τον Αγώνα τηλεκατευθυνόμενων Ιστιοπλοϊκών σκαφών "ΚΥΠΕΛΛΟ MARBLEHEAD ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ", στον θαλάσσιο χώρο του λιμανιού της Σαλαμίνας στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ.


1. ΚΑΝΟΝΕΣ
Οι αγώνες θα διέπονται από:
1.1 Τους κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας RRS 2013-2016 όπως τροποποιούνται από το παράρτημα Ε για τα τηλεκατευθυνόμενα σκάφη.
1.2 Τους κανόνες κλάσης Μ Class rules 2002.
1.3 Τον κανονισμό αποφυγής συγκρούσεων στη θάλασσα.
1.4 Την παρούσα προκήρυξη αγώνων.
1.5 Τις οδηγίες πλου και πιθανές τροποποιήσεις αυτών.

2. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα σκάφη μπορεί να υποχρεωθούν να φέρουν διαφήμιση που θα επιλεγεί και θα χορηγηθεί από την οργανώτρια αρχή.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
3.1 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνον τα τηλεκατευθυνόμενα ιστιοπλοϊκά σκάφη κλάσης M.
3.2 Οι κυβερνήτες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην γραμματεία του ΝΟΒΣ (e-mail : mail@nobs.gr fax: 2155000412) ή στην ιστοσελίδα www.rc-boats.gr μέχρι το Σάββατο 12/12/2015 και ώρα 20:00.
3.3 Εκπρόθεσμες δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές εφόσον το επιτρέψει η επιτροπή αγώνων.

4. ΠΑΡΑΒΟΛΑ
Έχει οριστεί παράβολο συμμετοχής 5ευρώ το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί υποχρεωτικά από κάθε αγωνιζόμενο πριν την έναρξη της πρώτης ιστιοδρομίας.

5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 12/12/2015 και ώρα 20:00
Λήξη ορίου εγγραφών για την συμμετοχή στο «Κύπελλο Marblehead Ν.Ο.Β.Σ.»

Κυριακή 13/12/2015 10:00
Έλεγχος εξοπλισμού

Κυριακή 13/12/2015 11:00
Εκκίνηση 1ης ιστιοδρομίας

6. ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ
6.1 Κάθε σκάφος κλάσης M θα πρέπει να είναι καταμετρημένο από την επιτροπή καταμετρήσεων της Ελληνικής Κοινότητας Ναυτομοντελιστών.
6.2 Ένα σκάφος ή ο εξοπλισμός του μπορεί να ελεγχθεί οποιαδήποτε στιγμή για συμμόρφωση με τους κανονισμούς της κλάσης, τις οδηγίες πλου και τυχόν τροποποιήσεις αυτών. Στη θάλασσα ένας καταμετρητής της επιτροπής αγώνων μπορεί να οδηγήσει ένα σκάφος αμέσως στο χώρο που θα του υποδείξει για έλεγχο.

7. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ
Οι οδηγίες πλου θα είναι διαθέσιμες από την γραμματεία του ΝΟΒΣ και θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Ναυτομοντελιστών www.rc-boats.gr

8. ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΩΝ
Οι ιστιοδρομίες θα πραγματοποιηθούν στον λιμένα των εγκαταστάσεων του ΝΟΒΣ.

9. ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Οι διαδρομές θα είναι όρτσα – πρίμα ή τραπέζιο ή ολυμπιακό τρίγωνο. Λεπτομέρειες θα περιλαμβάνονται στις οδηγίες πλου.

10. ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΝΩΝ
10.1 Η εναλλακτική ποινή για κάθε παράβαση του RRS 44 θα είναι αυτή η οποία περιγράφεται στο RRS 2013-2016 παράρτημα Ε 4.4 δηλαδή μια στροφή, που περιλαμβάνει μια αναστροφή και μια υποστροφή.

11. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
11.1 Οι ιστιοδρομίες θα βαθμολογηθούν βάση του συστήματος χαμηλής βαθμολογίας (RRS 2013-2016 παράρτημα A).
11.2 (α)Πρέπει να ολοκληρωθούν τρεις ιστιοδρομίες ώστε ο αγώνας να είναι έγκυρος.(β) Δεν θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 15 ιστιοδρομίες
11.3 (α) Εάν ολοκληρωθούν λιγότερες από πέντε ιστιοδρομίες η βαθμολογία ενός σκάφους θα είναι το σύνολο των βαθμών σε όλες τις ιστιοδρομίες.
(β) Εάν ολοκληρωθούν από πέντε έως και δέκα ιστιοδρομίες η βαθμολογία ενός σκάφους θα είναι το σύνολο των βαθμών του σε όλες τις ιστιοδρομίες εξαιρουμένης της χειρότερης.(γ) Εάν ολοκληρωθούν από δέκα έως και δεκαπέντε ιστιοδρομίες η βαθμολογία ενός σκάφους θα είναι το σύνολο των βαθμών του σε όλες τις ιστιοδρομίες εξαιρουμένων των δυο χειρότερων.

12. ΣΚΑΦΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Τα σκάφη υποστήριξης εάν υπάρχουν θα πρέπει να δηλωθούν στη γραμματεία των αγώνων. Οι χειριστές πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις μετακινήσεις τους, να φορούν το βραχιόλι ασφαλείας (quick - stop) που συνδέεται με το διακόπτη της μηχανής καθώς και να είναι κάτοχοι διπλώματος ταχυπλόου.

13. ΕΠΑΘΛΑ
Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους της γενικής βαθμολογίας.

14. ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται σύμφωνα με το θεμελιώδη κανόνα 4, RRS-ISAF. Η διοργανώτρια αρχή και οι Επιτροπές δε φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε άτομα ή πράγματα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα κατά την διάρκεια του αγώνα. Βλέπε τον κανόνα 4 «Απόφαση για συμμετοχή σε αγώνα». Η διοργανώτρια αρχή δεν αποδέχεται καμία ευθύνη για ζημία υλικών ή τραυματισμό ή θάνατο που δύναται να υποστεί κανείς από γεγονότα συναφή πριν, ή κατά την διάρκεια, ή μετά από την διοργάνωση.

15. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Όλα τα συνοδευτικά σκάφη θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον την προβλεπόμενη από την Ελληνική νομοθεσία ασφαλιστική κάλυψη ευθύνης προς τρίτους.

16. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η Σαλαμίνα είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου και το πλησιέστερο στις ακτές τις Αττικής. Βρίσκεται στο Βόρειο τμήμα του Σαρωνικού και χωρίζεται από τις ακτές τις Αττικής με το Στενό της Πάχης (βορειοδυτικά) και το στενό του Περάματος (ανατολικά). Το μήκος των ακτών είναι 104 χιλιόμετρα ενώ η έκταση του νησιού φτάνει τα 95 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Υψηλότερη κορυφή είναι το Μαυροβούνι (365 μέτρα).
Η Σαλαμίνα έχει πληθυσμό 39.283 κατοίκους (απογραφή 2011) και υπάγεται στην Περιφέρεια Αττικής και στη Αντιπεριφέρεια Νήσων. Το νησί έχει το Δήμο Σαλαμίνος (έτος ίδρυσης 1835). Εκκλησιαστικά η Σαλαμίνα ανήκει στη Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνας.
Για κολύμπι προσφέρονται οι περιοχές Ρέστη, Ηλιακτή (Τουρκολίμανο), Αιάντειο (Μούλκι), Πέρανι, Κύριζα, Μαρούδι, Περιστέρια, Κολόνες, Σατιρλί, Πυριακόνι, Κανάκιανι.
Για διασκέδαση υπάρχουν σε όλες τις περιοχές της Σαλαμίνας εστιατόρια, ουζερί, ταβέρνες, καφετέριες, και μπάρ.
Συγκοινωνία:
Η συγκοινωνία είναι πυκνή. Ανά 15’ λεπτά φεύγει πλοιάριο (Βενζινάκι) ή φεριμπότ από το Πέραμα (διαδρομή 15’) για Παλούκια και αντίστροφα. Επίσης υπάρχει και η γραμμή Παλούκια – Πειραιάς (40’). Η γραμμή Φεριμπότ δεν διακόπτεται την νύχτα. Γραμμή Φεριμπότ υπάρχει ακόμα από τη Φανερωμένη στη Νέα Πέραμο (ανά 60’, διάρκεια διαδρομής 5’). Η συγκοινωνία στο νησί γίνεται με λεωφορεία (ΚΤΕΛ) για κάθε οικισμό καθώς και άφθονα ταξί που εξυπηρετούν χωρίς διακοπή.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, στην γραμματεία του ΝΟΒΣ, 
Κ. Καραμανλή (Ύψος Κυματοθραύστη)
Λιμένας Σαλαμίνας 18900
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 215-5000412, 2104644078, 6945100607
Fax: 2155000412
email: mail@nobs.gr
και στην ιστοσελίδα www.rc-boats.gr

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib